Εκλογές 2023: Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη Τσίπρα με φόντο την κάλπη της 21ης Μαΐου

Ο πρωθυπουργός με αφορμή τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖ,Α ότι θα μετέλθει κάθε μέσο για να διατηρηθεί στην εξουσία, απάντησε ότι ο αντίπαλός του αναζητεί δικαιολογίες για την επερχόμενη ήττα του.

Σε προσωπικό επίπεδο διεξάγεται η κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα μετέλθει κάθε μέσο, για να διατηρηθεί στην εξουσία απάντησε ότι ο αντίπαλός του αναζητεί δικαιολογίες για την επερχόμενη ήττα του.

Αποστάσεις από τους δυο αρχηγούς πήρε εκ νέου ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έκανε από το Ρέθυμνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης των ηττημένων, το οποίο όπως είπε είναι υπαρκτό, παρά τις διαψεύσεις του Αλέξη Τσίπρα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις δηλώσεις στελεχών του ΜέΡΑ25 για ενδεχόμενο κλείσιμο των τραπεζών.   

«Βγαίνουν στελέχη και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης και τι μας λέει; "Δεν πειράζει", λέει, "μπορεί να ξανακλείσουν και οι τράπεζες. Είναι ένα ενδεχόμενο αυτό. Τίποτα, δεν έγινε και τίποτα σοβαρό, έτσι"; Λες και δεν τα θυμάστε εσείς οι συνταξιούχοι που περιμένατε στις ουρές για να πάρετε 50 ευρώ με κλειστές τις τράπεζες. Απευθύνομαι, λοιπόν, εγώ και στους φίλους μας που ενδεχομένως να σκέφτονται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο ξέρουμε ότι είχε μία ιστορική δύναμη εδώ στην Κρήτη, να τους πω να σκεφτούν πολύ καλά την επιλογή τους, διότι μπορεί να καταλήξουν, ενώ ψηφίζουν Ανδρουλάκη, να τους προκύπτει Τσίπρας από την "πίσω πόρτα". Και δεν νομίζω ότι είναι αυτό το οποίο τελικά θέλουν», σχολίασε

Απαντώντας στα όσα υποστηρίζει ο πρωθυπουργός για πολιτική τερατογένεση ο Αλέξης Τσίπρας από την Θέρμη χαρακτήρισε τερατογένεση την πολιτική της κυβέρνησης. 

«Το πιο τερατώδες που έχει δει η χώρα είναι αυτό που διέπραξε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με τη συρρίκνωση του κράτους δικαίου, με τις παρακολουθήσεις στο διπλανό του γραφείο, από τον ανιψιό του στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτό που βλέπουμε με την ακρίβεια, η διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ λίγο πριν έρθει η ενεργειακή κρίση. Μπορούμε να συγκροτήσουμε στις 22 Μάη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής και σταθερότητας»

Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Θέρμη για καθεστώς Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός τα περιέγραψε ως μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την ήττα του. 

Το καθεστώς αυτό θα κάνει το παν για να γαντζωθεί στις καρέκλες της εξουσίας, για να αποτρέψει την πολιτική αλλαγή που έρχεται. Δεν θα τα καταφέρει, αλλά να ξέρετε: Οι προβοκάτσιες, οι εκβιασμοί, οι δωροδοκίες, τα fake news, οι fake δημοσκοπήσεις, οι αποστασίες θα επιστρατευθούν το επόμενο διάστημα από το καθεστώς Μητσοτάκη.

«Άκουσα χθες τον κ. Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη, στην πρώτη του ουσιαστικά ομιλία μετά την προκήρυξη των εκλογών, να "στρώνει το χαλί" για την επερχόμενη εκλογική του ήττα. Να λέει: μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις, μην πιστεύετε τα μέσα, μην πιστεύετε τίποτα από όλα αυτά, δρομολογούμε σχέδια, δεν ξέρω και εγώ, αποστασίας, αποσταθεροποίησης. Του απαντώ: τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, η βροντερή φωνή του ελληνικού λαού θα στείλει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που του αξίζει, στην αντιπολίτευση»

Ένα σποτ για τα Τέμπη επέλεξε να δημοσιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, με τον κ. Μητσοτάκη να το σχολιάζει από το Ρέθυμνο. 

«Για να ολοκληρωθεί το σπίτι της σύγχρονης Ελλάδος, μιας Ελλάδας η οποία θα γίνει πραγματικά μία ευρωπαϊκή χώρα, χρειαζόμαστε μία τετραετία ακόμα και θα την έχουμε. Είμαι σίγουρος πια γι' αυτό.Και ας αφήσουμε τους αντιπάλους μας να βουλιάζουν στο "γκρίζο", στην τοξικότητα και στη λάσπη»

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης μέρους του BOAK, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. 

«Και σε αυτό το έργο υπάρχει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης υπάρχει σε μια σειρά από έργα, πάρα πολλά τον αριθμό, τα οποία γίνονται σε όλη την πατρίδα. Εμείς θέλουμε πάντα να προβάλλουμε το έργο μας. Να κρινόμαστε για αυτά τα οποία έχουμε κάνει και τις όποιες αστοχίες μας, τις οποίες πάντα με θάρρος αναλάβαμε, αλλά και για το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα, για αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε»

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε έναν νέο τρόπο επικοινωνίας μέσω του τικ τοκ. 

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, αν δεν μπορεί ο καθένας, ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα, να έχει πρόσβαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης. Αυτό για εμάς είναι δέσμευση. Γιατί Δικαιοσύνη παντού σημαίνει Δικαιοσύνη για όλους και στην υγεία»

«Δεν στήνουμε κυβερνήσεις στο περιθώριο και στο παρασκήνιο» τόνισε από την Ξάνθη ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτιθέμενος σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Γιάννης Βαρουφάκης στην κεντρική επιτροπή του ΜέΡΑ25 επανήλθε στην ανάγκη να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για εθνικό νόμισμα. 

«Στις 21 Μάη ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει μόνο ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ στέλνουμε στο παρελθόν αυτά»

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αιγάλεω, ενώ ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει στην Κω. 
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

DW: Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία

Μία ακόμη αλλαγή φέρνει η διάδοση της τηλεργασίας: Κυλικεία και εστιατόρια που λειτουργούν σε χώρους …