First Republic Bank: Νέα ανησυχία στον τραπεζικό κλάδο

Φόβοι για κίνδυνο μετάδοσης στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα - Στο "κόκκινο" τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 

Ανησυχία για κίνδυνο μετάδοσης στις περιφερειακές αμερικανικές τράπεζες προκαλεί στις αγορές η νέα κρίση με την First Republic Bank στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η τιμή της μετοχής της First Republic Bank "βούτηξε" χθες Τρίτη το βράδυ στη Wall Street 49%, έχει χάσει 93% της αξίας της από τις αρχές του έτους, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που έδειξαν απόσυρση καταθέσεων 100 δισ. δολαρίων τον περασμένο μήνα, παρά την ένεση των 30 δισ. από 10 μεγάλες τράπεζες. Αναζητείται λύση για την τράπεζα.
Στη σκιά νέου κύκλου ανησυχίας για τις περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν γυρίσει σε απώλειες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,63%, στις 12 παρά το πρωί, στο ΧΑ, ο ΓΔΤ κατέγραφε απώλειες -1,35%, το αγγλικό χρηματιστήριο -0,32%, το γερμανικό -0,60%, και το γαλλικό -0,71%.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στο Μαρούσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το βράδυ θα παραβρεθεί στη Μητρόπολη Αθηνών όπου θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών …