ΗΠΑ: Υπό έλεγχο τέθηκε η First Republic Bank

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που κατέρρευσε μέσα σε δύο μήνες μετά από την κατάρρευση των τραπεζών Silicon Valley Bank και Signature Bank

Στα χέρια της επενδυτικής τράπεζας JP Morgan περνούν τα περιουσιακά στοιχεία και οι καταθέσεις της First Republic Bank (FRB) υπό το φόβο νέας τραπεζικής κρίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

H Υπηρεσία Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνιας (DFPI) ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδέχτηκε προσφορά από τη JPMorgan Chase Bank για τη διαχείριση του ενεργητικού της FRB.  Η μεγάλη επενδυτική τράπεζα της Wall Street θα αποκτήσει τα περισσότερα από τα περιουσιακά στοιχεία της First Republic, και όλες τις καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων, ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές σε ανακοίνωσή τους.

Η DFPI ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της την τράπεζα First Republic Bank (FRB). Η FRB είναι η τρίτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που κατέρρευσε μέσα σε δύο μήνες.

H τράπεζα JPMorgan Chase & Co. ανακοίνωσε από πλευράς της ότι απέκτησε μία σημαντική πλειονότητα των περιουσιακών στοιχείων, αναλαμβάνοντας και συγκεκριμένες οικονομικές υποχρεώσεις της FRB.

“Η κυβέρνησή μας, μας προσκάλεσε όπως κι άλλους να επιταχύνουμε (τις διαδικασίες) και το πράξαμε”, δήλωσε ο Τζέιμς Ντάιμον πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase. “Η οικονομική μας ευρωστία, οι ικανότητές μας και το επιχειρηματικό μοντέλο μας, μας επέτρεψαν να καταρτίσουμε μία πρόταση προσφοράς για την υλοποίηση της μετάβασης, με με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειώσουμε τα κόστη για το Ταμείο Ασφάλισης των Καταθέσεων (DIF).

Η διάσωση της τράπεζας καταγράφεται σε χρονικό διάστημα λιγότερο από δύο μήνες, μετά από την κατάρρευση των τραπεζών Silicon Valley Bank και Signature Bank, αφού προηγήθηκε η μείωση των καταθέσεων που είχαν στο ενεργητικό τους, ωθώντας της Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να παρέμβει, με τη λήψη έκτακτων μέτρων για τη σταθεροποίηση των αγορών.

Η JPMorgan ήταν ένας από τους πολλούς ενδιαφερόμενους αγοραστές, συμπεριλαμβανομένης της PNC Financial Services Group και της Citizens Financial Group Inc  οι οποίοι υπέβαλαν τελικές προσφορές την Κυριακή σε μια δημοπρασία που διεξήχθη από ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ανέφεραν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ. Τιμές ρεύματος Μαιου 2024 για ΠΡΑΣΙΝΟ, ΚΙΤΡΙΝΟ, ΜΠΛΕ

ΔΕΗ. Οι τιμές για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος πράσινο, κίτρινο Μαΐου 2024 και μπλε σταθερό …