Δένδιας για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ μοναδικό παράδειγμα εθελούσιας ένωσης κρατών στην παγκόσμια ιστορία 

Αναρτήσεις του υπουργού Εξωτερικών για την Ημέρα της Ευρώπης

«Εβδομήντα τρία χρόνια από την ιστορική "Διακήρυξη Σουμάν", η Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών-μελών αποτελεί, παρά τα προβλήματα, ένα μοναδικό παράδειγμα εθελούσιας ένωσης κρατών στην παγκόσμια ιστορία», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Στόχος πλέον είναι η ενδυνάμωση των θεσμών της ΕΕ και η ενίσχυση της γεωπολιτικής της θέσης, στη βάση των κοινών αξιών της και της κοινοτικής αλληλεγγύης, ώστε να αποτελεί έναν ισχυρό παράγοντα στο περιφερειακό και παγκόσμιο γίγνεσθαι, με μια ενιαία φωνή», αναφέρει.

«Η Ελλάδα σήμερα, περήφανο μέλος της ΕΕ χάρη και στη διορατικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, βρίσκεται στη θέση να συμβάλλει ενεργά στην ασφάλεια, ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής μας, στηρίζοντας την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων», καταλήγει.

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …