Η γκλίτσα του τσοπάνη, η Παναγιά η γκέισα και ο ταβερνιάρης: οι ατάκες που ξεχώρισαν στο χθεσινό debate

Οι ατάκες από τη χθεσινή τηλεμαχία των αρχηγών των κομμάτων που… ξεσήκωσαν τα social media

Περίπου τρεις ώρες κράτησε το debate που πραγματοποιήθηκε χθες στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με τους πολιτικούς αρχηγούς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν τη μάχη.

Για να το κάνουν αυτό χρησιμοποίησαν και ατάκες που… ξεσήκωσαν τα social media όπως αυτές που εκτόξευσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που έκανε λόγο για «γκλίτσα του τσοπάνη» και «προοδευτική κυβέρνηση μούφα».

Ο κ. Κουτσούμπας απαντώντας προς τον Αλέξη Τσίπρα που μίλησε για συνεργασία που θα μπορούσε να υπάρξει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, απάντησε αφοπλιστικά: «Να μην ξύνεται, γιατί ξύνεται πολύ ο κ. Τσίπρας στην γκλίτσα του τσοπάνη όλη αυτή την προεκλογική περίοδο για την προοδευτική κυβέρνηση μούφα που την προβάλει προς την ελληνικό λαό».

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας άφησε αιχμές για τον κ. Τσίπρα κάνοντας αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου και στον Χαρίλαο Φλωράκη, τονίζοντας ότι οι νέοι δεν πρέπει να αναπολούν το παρελθόν αλλά να κοιτούν το μέλλον.

Οι φωτογραφίες του Βελόπουλου με την «γκέισα Παναγία και την Ινδιάνα Παναγία»

Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης έδειξε δύο φωτογραφίες που βρίσκονται σε βιβλίο της γ’ δημοτικού όταν ρωτήθηκε από τον Αντώνη Σρόιτερ αν οι αποφάσεις του κρίνονται μόνο λόγω της ορθοδοξίας και της πίστης του, με τον κ. Βελόπουλο να δείχνει δύο εικόνες της Παναγίας που απεικονίζονται ως γκέισα και ως Ινδιάνα, τονίζοντας ότι «αυτό είναι διαστρέβλωση και πρόστυχο να δείχνεται σε μικρά παιδιά». 

Τα αυτοκίνητα του Βαρουφάκη που… κάθονται

«Δύο αυτοκίνητα τα έχουμε και κάθονται» απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ερώτηση που του έγινε για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία του και πρόσθεσε πως «αν θα βοηθούσε να τα δώσουμε για ανακύκλωση, να το κάνουμε».

Η ατάκα Ανδρουλάκη για τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που έγινε διοικητής νοσοκομείου επί Τσίπρα

Στα αξιοσημείωτα και η ατάκα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος αφού ο κ. Τσίπρας συμφώνησε με την πρότασή του για ανοιχτούς διαγωνισμούς για τις διοικήσεις νοσοκομείων και δημοσίων δομών, στη συνέχεια τόνισε πως έλαβε μήνυμα από γνωστό του από τη Σαντορίνη ο οποίος του έγραφε πως χαίρεται πως ακούει τον κ. Τσίπρα να συμφωνεί με την συγκεκριμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ, καθώς με μία τέτοια εξέλιξη δεν θα είχε διοικητή νοσοκομείου στο νησί έναν ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, όπως είχε τοποθετήσει κατά τη διακυβέρνησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που τότε ήταν πρωθυπουργός.

Ο… ταβερνιάρης του Σρόιτερ στην ερώτηση προς τον Τσίπρα

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο ο Αντώνης Σρόιτερ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να κοστολογήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς του να κάνει μια αναλυτική κοστολόγηση, όπως «στην ταβέρνα που πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος».

Η αποτίμηση

Η τρίωρη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών άφησε πάντως θετικό αποτύπωμα στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς καθώς σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός ήταν σαφής, ψύχραιμος ακόμη και στις δύσκολες ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν και γνώστης όλων των θεμάτων που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους. Όπως σχολίαζαν κυβερνητικοί παράγοντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντούσε επί της ουσίας σε κάθε ερώτηση, δεν δίστασε να παραδεχτεί προβλήματα και να αναγνωρίσει ευθαρσώς λάθη και παραλείψεις ενώ του πιστώνεται ότι διατήρησε στο ακέραιο το αφήγημα της ΝΔ για τη θετική ατζέντα.

Επιμένοντας σε χαμηλούς τόνους, χωρίς εντάσεις και εξάρσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε κατά το μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεών του στην προγραμματική ατζέντα της ΝΔ, στις επιδιώξεις και τις στοχεύσεις για το μέλλον ενώ παρά τις συνεχείς επιθέσεις από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και από τον Νίκο Ανδρουλάκη, απέφυγε να αντιστρέψει τα πυρά, αλλά να εστιάσει στις λύσεις και την επόμενη μέρα. 

Θετική είναι η αποτίμηση και της Κουμουνδούρου από το αποτύπωμα του Αλέξη Τσίπρα στην τρίωρη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, αφού και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε "πιστός" στην προεκλογική τακτική που ακολουθεί έναντι των πολιτικών τους αντιπάλων και ειδικά έναντι της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλη από την επίθεση. Αυτή την τακτική ακολούθησε και στο στούντιο "4" της ΕΡΤ προτάσσοντας τα θέματα της οικονομίας και ,επιχειρώντας να αναδείξει τα "αδύναμα σημεία" της κυβερνητικής πολιτικής δίνοντας έμφαση στο προγραμματικό τρίπτυχο του ΣΥΡΙΖΑ: αύξηση μισθών, ρύθμιση χρεών και μείωση τιμών και εστιάζοντας ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη και στον αντίκτυπο που έχει σε αυτή η κυβερνητική πολιτική.

Ικανοποίηση επικράτησε και στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμώντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έθεσε προγραμματικό πλαίσιο με σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα, αναδεικνύοντας τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ περάσει σε μια νέα προγραμματική εποχή η χώρα και εκτιμώντας ότι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί περιορίστηκαν είτε σε γενικολογίες είτε σε παιχνίδι φτηνών εντυπώσεων.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πάντως στο μοναδικό σημείο που ομονόησαν ήταν στο κάλεσμα προς τη νεολαία να συμμετάσχει στις εκλογές και να ψηφίσει.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

O ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει νομοθετική πρόταση για τον τραπεζικό κλάδο

Το παραπάνω έκανε γνωστό ο Νίκος Παππάς κατά τη συνάντηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με …