Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα εκτός έδρας, τα στοιχήματα και τα διλήμματα

Ο πρωθυπουργός όσο λιγοστεύει η απόσταση από την κάλπη όλο και πιο έντονα θα θέτει και τους κινδύνους της επόμενης ημέρας

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Στα "εκτός έδρας" επενδύει πλέον ο πρωθυπουργός, λίγο πριν τον "τελικό" της 21ης Μαΐου, συνεχίζοντας ασταμάτητα τον αγώνα των περιοδειών ανά την Ελλάδα και επιμένοντας να θέτει όλο και πιο εμφατικά τα διλήμματα της κάλπης και την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών, ζητώντας μια δεύτερη κυβερνητική θητεία.

Απέναντι στο σχέδιο και στις στοχεύσεις του για να συνεχίσει "σταθερά μπροστά" ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει την αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ "ονειρεύονται και πάλι την εξουσία, απειλώντας μας ότι τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς" είπε χθες από το Βόλο ο πρωθυπουργός και σημείωσε "λένε κάποιοι ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Λάθος, είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Γιατί μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής, όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα που θα κυβερνήσουν για μια τετραετία, αλλά ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μια δεκαετία. Είτε συνεχίζοντας στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου είτε ρισκάροντας νέες περιπέτειες", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός όσο λιγοστεύει η απόσταση από την κάλπη όλο και πιο έντονα θα θέτει και τους κινδύνους της επόμενης ημέρας, αντιπαραβάλλοντας τη σταθερότητα μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης που είναι ο αδιαπραγμάτευτος στόχος της ΝΔ και από την άλλη όλα τα ενδεχόμενα σενάρια σχηματισμού μιας κυβέρνησης που είτε μπορεί να προκύψει με τη "σύμπραξη" των ηττημένων της κάλπης, είτε με την ανοχή κάποιων κομμάτων έναντι μια κυβέρνησης συνεργασίας.

"Κάποιοι ετοιμάζονται να βαφτιστούν νικητές, ηττημένοι, για να κάνουν κυβέρνηση ανοχής, συνενοχής, όπως την ονομάζουν. Θα το είδατε και χθες στην τηλεμαχία. Φώναζαν τόσο καιρό για να γίνει debate και έγινε το debateτ, για να φανεί τι; Ότι μόνον η ΝΔ έχει συγκροτημένη πρόταση για την επόμενη ημέρα" σχολίασε από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας ο πρωθυπουργός. Έκανε μάλιστα λόγο για "την επικίνδυνη Βαβέλ" της αντιπολίτευσης που -όπως είπε- μιλά με ακατανόητες γλώσσες, διακρίνοντας "τον γκρεμό που μας οδηγούν".

Ο πρωθυπουργός προέταξε, επίσης, ηχηρά τρεις λέξεις κλειδιά για την επόμενη μέρα της Ελλάδας: "σιγουριά, συνέπεια, συνέχεια" θέλοντας να τονίσει την ανάγκη της χώρας για καθαρό ορίζοντα στην πορεία της κκαι όχι για πειράματα, τυχοδιωκτισμούς και ναυάγια, που καταλόγισε στην αντιπολίτευση.

Οι σταθμοί απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας

Τα διλήμματα αυτά θα τεθούν απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας και τις λίγες πλέον ημέρες που απομένουν μέχρι το στήσιμο της κάλπης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιοδεύει σήμερα σε δύο "γαλάζιες περιφέρειες, στη Λέσβο, όπου το 2019 η ΝΔ είχε καταφέρει να προηγείται με περίπου 10 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη Ρόδο όπου το προβάδισμά της ξεπερνούσε τις 13 μονάδες.

Επόμενοι κρίσιμοι σταθμοί του πρωθυπουργού αναμένεται να είναι την επόμενη εβδομάδα το Ηράκλειο της Κρήτης, στις 15 Μαΐου, δηλαδή την τελευταία Δευτέρα πριν τις εκλογές. Μία περιφέρεια δύσκολη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβάδισμα το 2019 με 13 μονάδες και αποτελεί στοίχημα για τη γαλάζια παράταξη.

Από τα "τελευταία κομμάτια" στο πάζλ των περιοδειών, αποτελεί η Θεσσαλονίκη, όπου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στις 17 Μαΐου για την κεντρική προεκλογικής του ομιλία στην πόλη ενώ οι πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ΄κάνει και μία δοκιμαστική διαδρομή με το μετρό της Θεσσαλονίκης από το Αμαξοστάσιο ως το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το μεγάλο αυτό έργο που πέρασε από χίλια κύματα, ειναι πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του, σύμφωνα άλλωστε και με την υπόσχεση που είχε δοθεί στους Θεσσαλονικείς το 2019 ό ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό της και όπως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα δηλώσει, το Μετρό θα λειτουργήσει αρχές του 2024.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Βαρβάκειο ο πρωθυπουργός – Το αγκάθι της ακρίβειας και η απάντηση της κυβέρνησης

Τα μηνύματα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή - Η στρατηγική …