Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοιχηματίζει για τη «μάχη της Κρήτης» στις 21 Μαΐου

Θέλω να κερδίσω ένα στοίχημα που έχουμε βάλει όλοι μαζί, να ντυθεί όλη η Κρήτη στα γαλάζια την 21η Μαΐου, είπε ο πρωθυπουργός χθες από το Ηράκλειο.

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Αποφασισμένος να δώσει και να κερδίσει τη “μάχη της Κρήτης” ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού επέλεξε ως “αφετηρία” των ανοιχτών συγκεντρώσεων τη γενέτειρα της οικογένειάς του, τα Χανιά, στο τελευταίο “κατοστάρι” πριν τον τερματισμό της κάλπης επέστρεψε στην Κρήτη και στο Ηράκλειο. Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στον μεγαλύτερο νομό της Κρήτης απ ' όπου ανανέωσε το στοίχημα που έβαλε και από τα Χανιά για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ.

“Θέλω να κερδίσω ένα στοίχημα που έχουμε βάλει όλοι μαζί, να ντυθεί όλη η Κρήτη στα γαλάζια την 21η Μαΐου. Όλη η χώρα να είναι μπλε, στα χρώματα της πατρίδας και της παράταξης για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη δημοκρατία” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος στα κατάμεστο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”.

Το στοίχημα του πρωθυπουργού αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα δεδομένης της κρίσιμης περιφέρειας του Ηρακλείου, όπου το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ σάρωσε, και μαζί με όλη την Κρήτη τότε, που βάφτηκε ροζ, κέρδισε τη ΝΔ με 13 μονάδες διαφορά, ξεπερνώντας το 43% έναντι το 30% της ΝΔ. Μία διαφορά, η μείωση της οποίας πρέπει να θεωρείται δεδομένη για έναν επιπλέον λόγο, που ακούει στο όνομα “Νίκος Ανδρουλάκης” ο οποίος ως γέννημα και θρέμμα του Ηρακλείου εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο κάποτε ήταν κυρίαρχο στον τέταρτο μεγαλύτερο νομό της χώρας.

"Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω, θέλουμε καλύτερες αμοιβές ή περικοπές, θέλουμε σύνορα ασφαλή ή σύνορα ανοιχτά σε κάθε απειλή. Με λίγα λόγια θέλουμε Μητσοτάκη ή Τσίπρα. Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών" τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο, καλώντας εκ νέου τους πολίτες να αναλογιστούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν το παρόν και το μέλλον με την παράταξη της ΝΔ σε σύγκριση με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. ενώ εξήρε το μέγεθος της συγκέντρωσης εκφράζοντας την ικανοποίηση του

"Ο λαός θα πει όχι σε δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή" είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι "τη μέρα που θα γιόρταζε μαζί μας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποσχόμαστε τη γιορτή της δημοκρατίας και θέλουμε την πρωτιά σε όλους του νομούς μας".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο της γαλάζιας διακυβέρνησης , υπενθυμίζοντας όλες τις κρίσεις και τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του από το μεταναστευτικό και τις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας μέχρι την πανδημία σημειώνοντας ότι “Δεν ξεχάσαμε ούτε στιγμή τις δεσμεύσεις μας".

Και από το Ηράκλειο της Κρήτης η οικονομία τέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αλλά και της κριτικής του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τους συνταξιούχους να στείλουν το λογαριασμό οι συνταξιούχοι σε αυτούς που τους μείωσαν τις συντάξεις με το “Νόμο Κατρούγκαλου", ενώ κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι αρνείται να κοστολογηθεί το πρόγραμμα του και έκανε λόγο για "λεφτόδεντρα", επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πείσει το λαό "να γυρίσει στα δικά του ερείπια". "Ο κ.Τσίπρας όμως θα μείνει μόνος του βυθισμένος στην υποκρισία του" είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού τέθηκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στους οποίους εξακολουθεί και ρίχνει γέφυρες. Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ότι κοιτάζει στο παρελθόν και κάνει μονομέτωπο αγώνα εναντίον του, αλλά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν μαζί με τη ΝΔ στον αγώνα κατά του λαϊκισμού. “Δεν βλέπουν το ποτήρι άδειο ή σπασμένο όπως τους λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, και αρνούνται να γίνουν παρακολούθημα εκείνου που ήταν μέχρι χτες ο αντίπαλός τους. Η θέση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν είναι με τον λαϊκισμό" συμπέρανε.

Με την ομιλία του και στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε την αμετακίνητη πρόθεσή του να δώσει σκληρή μάχη ώστε να αλλάξει ο εκλογικός χάρτης και την επομένη της επετείου της ιστορικής μάχης της Κρήτης (20 Μαϊου 1941), με τα αποτελέσματα της κάλπης της 21ης Μαΐου,να ανατρέψει τη “ροζ” εικόνα που αποτύπωσαν τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2019, χρωματίζοντας το νησί γαλάζιο.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

E&: Εξετάζει την εξαγορά της United Group, μητρικής της Nova

Την United Group απέκτησε το 2019 η BC Partners επικεφαλής της οποίας είναι ο Νίκος …