Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη - Πιθανό ράλι τιμών στο β' εξάμηνο

Τα σημάδια περιορισμού της προσφοράς συμβάλλουν επίσης στην ενίσχυση των τιμών

Με κέρδη αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα το πετρέλαιο καθώς ακολουθεί το ευρύτερο κλίμα των αγορών και της αυξανόμενης αισιοδοξίας ότι οι ΗΠΑ θα καταλήξουν σε συμφωνία για το όριο του χρέους.

Το αργό εγκατέλειψε σε μεγάλο βαθμό το θεμελιώδες εμπόριο αυτή την εβδομάδα, με τους επενδυτές να αναλύουν τις ειδήσεις από την Ουάσινγκτον σχετικά με τις προσπάθειες αποτροπής μιας χρεοκοπίας. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές μπορεί να καταλήξουν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο, ανεβάζοντας τις αγορές μετοχών και το πετρέλαιο.

Τα σημάδια περιορισμού της προσφοράς συμβάλλουν επίσης στην ενίσχυση των τιμών. Τα ασιατικά διυλιστήρια αγοράζουν και πάλι αμερικανικό πετρέλαιο και οι παρατηρητές της βιομηχανίας συνεχίζουν να προβλέπουν ότι οι παγκόσμιες αγορές αργού θα τείνουν προς έλλειμμα αυτό το καλοκαίρι. 

Οι τιμές ενδέχεται να σημειώσουν ράλι το δεύτερο εξάμηνο του έτους λόγω της έλλειψης προμηθειών αργού, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg ο Francisco Blanch, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων στην Bank of America Corp.

Το αργό εξακολουθεί να υποχωρεί κατά περίπου 11% φέτος, καθώς η ισχνή οικονομική ανάκαμψη της Κίνας και η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve επιβαρύνουν τις προοπτικές. Οι αξιωματούχοι της Fed ακούγονται όλο και πιο διχασμένοι σχετικά με το αν θα αυξήσουν τα επιτόκια ή θα τα διατηρήσουν σταθερά στη συνεδρίαση του επόμενου μήνα.

Οι πυρκαγιές συνέχισαν να μαίνονται στην Αλμπέρτα, την κορυφαία επαρχία παραγωγής ενέργειας του Καναδά, διακόπτοντας την παραγωγή και προσθέτοντας κάποια πίεση στην αγορά, με την Rystad Energy να εκτιμά την απώλεια σε περίπου 240.000 βαρέλια ημερησίως.

Οι τιμές των πετρελαϊκών καυσίμων είναι πολύ υψηλές με το WTI Ιουνίου να υποχωρεί κατά 73 σεντς στα 71,13 δολάρια το βαρέλι στις 13:28 στη Νέα Υόρκη κα το Brent Ιουλίου κατά 55 σεντς στα 75,31 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: moneyreview.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρωμές ΟΠΕΚΑ, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, προνοιακά Μαιου 2024

ΟΠΕΚΑ. Πληρωμή ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, προνοιακά επιδόματα και παροχές για τον μήνα Μάιο 2024. …