Ο Πειραιάς «κατακτά» την αγορά της Κίνας - Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΠ και CIIE

Η 6η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα το Νοέμβριο του 2023 είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις να τοποθετηθούν στην κινεζική αγορά

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, δια του προέδρου του, Βασίλη Κορκίδη, με τον Λίου Φούξουε, επικεφαλής των αρμοδίων αρχών της Κίνας για το εισαγωγικό εμπόριο, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών, για τη συμμετοχή στην 6η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα, το Νοέμβριο του 2023.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, ενώ σημειώνεται ότι η παρουσίαση των στόχων της έκθεσης έγινε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στον ΟΛΠ.

Με αφορμή την υπογραφή του MoU, ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι το επιμελητήριο αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των μελών του στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των οποίων και η αγορά της Κίνας, τα μεγέθη της οποίας είναι γιγάντια.

Στο πεδίο του «εξαγωγικού ανταγωνισμού», τόνισε ο κ. Κορκίδης, «δεν υπάρχει η πολυτέλεια του εφησυχασμού και της συνέχισης των, μέχρι σήμερα, δοκιμασμένων πρακτικών, αλλά προβάλλει η αδήριτη αναγκαιότητα καλλιέργειας μιας νέας κουλτούρας, ικανής να προσδώσει δυναμική, ώστε να ανοίξει τη "βεντάλια" των εξαγώγιμων προϊόντων. Ένα καλό ελληνικό προϊόν μπορεί να αφήσει θετικό αποτύπωμα σε μία αγορά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Ένα καλό ελληνικό προϊόν μπορεί να "κουμπώσει" με ένα άλλο προϊόν και να δημιουργηθεί μια νέα υπεραξία. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε "μονοδιάστατα" στις εξαγωγές», τόνισε χαρακτηριστικά, για να υπενθυμίσει ότι το ΕΒΕΠ έχει προτάξει στην πολιτική ενίσχυσης των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τα στοιχεία της ποιότητας, αλλά και της καινοτομίας, της -με την καλή έννοια του όρου- «πατέντας», αλλά και των συνεργειών που μπορούν να δημιουργηθούν μεταξύ επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε, ήδη το επιμελητήριο έχει φιλοξενήσει δύο πολυμελείς επιχειρηματικές αποστολές από την Κίνα, για τη διερεύνηση της ανάπτυξης συνεργασίας, τόσο στο εισαγωγικό, όσο και το εξαγωγικό εμπόριο στο πλαίσιο εξωστρεφούς πολιτικής την οποία, επίσης, το επιμελητήριο έχει προτάξει ως πολιτική, καθώς υποστηρίζει ότι η ανταγωνιστικότητα αποτελεί παράγοντα ζωτικής σημασίας, σε ό,τι αφορά τη χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής για τις επιχειρήσεις που θέλουν να διαφυλάξουν τη βιωσιμότητά τους.

Η 6η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα το Νοέμβριο του 2023, όπως είπε ο ίδιος, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις να τοποθετηθούν στην κινεζική αγορά και παράλληλα, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή υλικών για πλοία να «περάσουν» τα προϊόντα τους στα Κινεζικά ναυπηγεία, στα οποία κτίζεται για λογαριασμό Ελλήνων εφοπλιστών ένας αξιόλογος αριθμός πλοίων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας σημείωσε τη σημασία της συνεργασίας με το ΕΒΕΠ, ενώ εξήρε και τις καλές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, σημειώνοντας ότι μέσα από την έκθεση οι Έλληνες εξαγωγείς μπορούν να παρουσιαστούν δυναμικά στην κινεζική αγορά, με όλη την γκάμα των προϊόντων τους.

Σε αυτή την έκθεση οι κινεζικές επιχειρήσεις, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα είναι αγοραστές, ενώ παρουσίασε και τα πεδία που κατά τομέα καλύπτει η έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στήριξη στον Μερτς από το ΕΛΚ για επόμενο Καγκελάριο στη Γερμανία

Οι ηγέτες του ΕΛΚ, με την συνάντησή τους στην έδρα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, …