Κουτσούμπας: Η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ θα τα βρίσκει σκούρα με δυνατό ΚΚΕ

«Μόνο το ΚΚΕ είναι 100% πραγματική μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του Κόμματος

«Σε λίγες μέρες, στις κάλπες που θα στηθούν, οι εργαζόμενοι, με την ψήφο τους θα κληθούν να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα, αν θα επιλέξουν να δώσουν συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική, είτε ψηφίζοντας απευθείας τη ΝΔ, είτε ψηφίζοντας τα κόμματα που θα συνεχίσουν να της "βάζουν πλάτη". Ή αν θα επιλέξουν να βάλουν εμπόδια, να παλέψουν για να αποσπάσουν και ορισμένες κατακτήσεις και να ανοίξουν έναν διαφορετικό δρόμο, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα: Οι εργαζόμενοι να στείλουν ένα ηχηρό προειδοποιητικό μήνυμα, ότι η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, θα τα βρίσκει σκούρα, όταν θα υλοποιεί τα σχέδια σε βάρος του λαού που έχει στα σκαριά. Κι αυτό το μήνυμα μόνο με ένα τρόπο μπορεί να ακουστεί δυνατά: Με την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ και σε ψήφους και σε ποσοστά παντού σε όλη την χώρα. Γιατί μόνο το ΚΚΕ είναι 100% πραγματική μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του Κόμματος με θέμα «Ποιος είναι ο δημιουργός του τουριστικού θαύματος;»

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα για χρησιμοποίηση των «γνωστών παλιών, βρώμικων ΠΑΣΟΚικών κόλπων», όταν «έχουν το θράσος να απευθύνονται στους προοδευτικούς ανθρώπους λέγοντας πως «κάθε προοδευτική ψήφος σε άλλα κόμματα πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, αντικειμενικά λειτουργεί προς όφελος της Ν.Δ».

Είπε ότι «αυτά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ και τον Μητσοτάκη να κοκορεύεται για το σχεδόν 41%, αφού την τροφοδότησε με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους ανθρώπων στους οποίους πρόβαλε τη λογική ότι δεν υπάρχει εναλλακτική για το λαό»

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα στο σύστημα, ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για το λαό, παρά μόνο η σημερινή βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος» τόνισε.

«Ο αρνητικός συσχετισμός όπως αποτυπώθηκε και με το εκλογικό αποτέλεσμα, περιλαμβάνει όχι μόνο τη ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, συνολικά τα κόμματα του κεφαλαίου που μοιράζονται τις ίδιες στρατηγικές συγκλίσεις» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι «αχτίδα φωτός σ' αυτόν τον μαύρο κι άραχνο συσχετισμό αποτελεί το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ».

«"Δεν έχει καμιά σημασία το ΚΚΕ από το 7% να πάει στο 8%", λέει ο Τσίπρας και συνεχίζει να ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη: Όμως, 1% παραπάνω στο ΚΚΕ είναι τουλάχιστον δυο βουλευτές περισσότεροι, οι οποίοι θα κάνουν πραγματική αντιπολίτευση και θα είναι πανταχού παρόντες. 1% παραπάνω στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δυο βουλευτές που θα ψηφίζουν τα περισσότερα νομοσχέδια του Μητσοτάκη όπως έκαναν και πριν» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ότι ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου» σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό το γνωρίζουν από πρώτο χέρι και οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

«Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ από τη σκοπιά των δικών τους συμφερόντων με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε διάφορα άλλα κόμματα «που σπρώχνει σήμερα απροκάλυπτα το μιντιακό σύστημα για να μπουν στη Βουλή» είπε ότι «ήταν εξαφανισμένα, δεν τα είδε ποτέ κανείς δίπλα του, σε μια τετραετία που συνέβησαν τόσα, που ο λαός μας δοκιμάστηκε ξανά και ξανά».

«Το ίδιο θα δοκιμαστεί και το επόμενο διάστημα, γιατί η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει την πολιτική ενάντια στον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ξενοδοχειακών ομίλων και των μεγάλων επιχειρηματιών της εστίασης με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

«Μόνο με το ΚΚΕ μπροστά οι εργαζόμενοι έζησαν και ένιωσαν στην πράξη, ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους στη δουλειά, την κατάκτηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την προστασία από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Την ίδια ώρα που η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, πρόβαλλαν τον τουρισμό ως την «ατμομηχανή της οικονομίας», που ως καύσιμό της έχει την ένταση της εκμετάλλευσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων και όλων των εργαζόμενων στον κλάδο» είπε.

Αναφερόμενος στους τραγικούς θανάτους σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς έθεσε το ερώτημα «ποιό είναι το «θαύμα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης που μας προβάλλουν σαν πρότυπο;»

Ειδικά για την Κω είπε ότι από αυτό το νησί «είχε ξεκινήσει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα για τη σύμπλευση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις βασικές κατευθύνσεις κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο καθώς από την Κω ο κ. Τσίπρας είχε προτείνει την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα υγείας, εκεί που ο δημόσιος δεν μπορεί να φτάσει, εννοώντας και τα νησιά, για να του απαντήσει την επόμενη μέρα ο κ. Μητσοτάκης ότι το έχει ψηφίσει ήδη αυτό».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «μπορεί η ΝΔ να απέπεμψε από τα ψηφοδέλτιά της αυτόν τον ανεκδιήγητο που μας θύμισε τον ναζί Μένγκελε με τις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, όμως σίγουρα δεν απέπεμψε την πολιτική που βάζει τα πάντα στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους», τονίζοντας ότι «αυτή η πολιτική είναι γύρω μας παντού».

«Τι είπε ο κ. Πλεύρης μετά το περιστατικό στην Κω; Δεν μπορούμε να πληρώνουμε για δημόσιες δομές υγείας για 12 μήνες σε νησιά που βουλιάζουν από κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα ίδια που έλεγαν και για τις ΜΕΘ μέσα στην πανδημία, την ώρα που πέθαινε κόσμος, χωρίς να λαμβάνει τη βοήθεια που θα έπρεπε.

Τι είπε ο κ. Τσίπρας; Το Εθνικό Σύστημα Υγείας απαιτεί πολύ περισσότερες προσλήψεις από αυτές που προτείνουμε, αλλά τόσες επιτρέπει η κοστολόγηση με βάση τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Ας μην κάνουν, λοιπόν, τους έκπληκτους όλοι τους όταν η σαπίλα και το αποκρουστικό της πολιτικής τους αποτυπώνεται χωρίς φτιασιδώματα» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

myNAT: To νέο app για τους ναυτικούς

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, τόσο για τους νέους ναυτικούς που ξεκίνησαν την καριέρα τους …