Δένδιας στον ΣΚΑΪ: Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας με την Τουρκία που πρέπει να γίνει πόρτα

Ερωτηθείς ο κ. Δένδιας, εάν πιστεύει ο ίδιος πως ο Ερντογάν αλλάζει στρατηγική, σημείωσε πως αυτό θα εξαρτηθεί με την πορεία που θέλει να ακολουθήσει η χώρα του

Στην πορεία των σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας με αφορμή τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας, πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς ο κ. Δένδιας, εάν πιστεύει ο ίδιος πως ο Ερντογάν αλλάζει στρατηγική, σημείωσε πως αυτό θα εξαρτηθεί με την πορεία που θέλει να ακολουθήσει η χώρα του. «Φαντάζομαι πως ο Ερντογάν θέλει να αφήσει αποτύπωμα ισόποσο με εκείνο του Κεμάλ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εάν θέλει η Τουρκία να επιστρέψει προς τη Δύση, τότε αυτό θα έχει ως σημαντική παράμετρο τη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα». 

Στην περίπτωση αυτή, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δείξει διατεθειμένη για εξεύρεση λύσης.

Η άλλη παράμετρος, σημείωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, είναι η Τουρκία να κινηθεί σε μια πορεία τοπικής υπερδύναμης ερχόμενη όμως σε σύγκρουση με την ίδια του την οικονομία του εσωτερικά.

Στο μεταξύ ο κ. Δένδιας κλήθηκε να απαντήσει για το ζήτημα που έχει προκύψει με την μουσουλμανική μειονότητα, τονίζοντας ότι η ΝΔ «σωστά έκλεισε το θέμα» σημειώνοντας ότι κάθε Ελληνας βουλευτής οφείλει να υπηρετεί το συμφέρον της χώρας του. 

 

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών, είπε πως κανείς δεν είχε προβλέψει την κατάρρευση της αντιπολίτευσης ενώ παραδέχθηκε ότι ο τουρισμός δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς σημείωσε «είχαμε βάλει τον πήχυ στον ουρανό»

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΟΣΑ: Ρυθμός ανάπτυξης 2% φέτος και 2,5% το 2025

Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία είναι η ενίσχυση …