Βρετανία: Η Τράπεζα της Αγγλίας αυξάνει τα επιτόκια στο 5%

Αύξηση μεγαλύτερη του αναμενομένου από την Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς ο πληθωρισμός θα χρειαστεί περισσότερο διάστημα για να υποχωρήσει

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε σήμερα Πέμπτη τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, αφού ανακοίνωσε ότι υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο βρετανικός πληθωρισμός θα χρειαστεί περισσότερο διάστημα για να υποχωρήσει.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας τάχθηκε με ψήφους 7 προς 2 υπέρ της αύξησης του βασικού επιτοκίου στο 5% από το 4,5%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2008 και η μεγαλύτερη αύξηση από το Φεβρουάριο.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν αύξηση στο 4,75%. Πρόκειται για την 13η σερί αύξηση του βασικού επιτοκίου για την κεντρική τράπεζα. 
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο - Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη

Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια, σε αυτούς που θωράκισαν την άμυνα …