Κουτσούμπας από Θεσσαλονίκη : Ο λαός να ανεβάσει πιο ψηλά το ΚΚΕ

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι κατά την προεκλογική περίοδο «αποκαλύφθηκε» το «κοινό πρόγραμμα των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, μέσα από την έκθεση της Κομισιόν»

«Ο λαός μας μπορεί να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ. Να ψηλώσει το μπόι του στην κάλπη, με ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό. Με μεγαλύτερο ποσοστό, με πιο πολλούς βουλευτές, παντού» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη.

«Από την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση, εδώ από τη Θεσσαλονίκη, στέλνουμε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για αυτές τις τελευταίες ώρες. Η ελπίδα είναι εδώ.Τώρα ΚΚΕ δυνατό, γιατί θα το χρειαστεί ο λαός άμεσα μαζί του στους αγώνες, θα είναι στην πρώτη γραμμή» είπε ο κ. Κουτσούμπας και μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

«Κι εδώ στη Θεσσαλονίκη, ο λαός της πόλης να κάνει το βήμα και να εκλέξει ξανά μετά από δεκαπέντε χρόνια δεύτερο βουλευτή στην Α' εκλογική περιφέρεια της πόλης, να στείλει στον αγύριστο το ακροδεξιό μόρφωμα του Βελόπουλου, να είναι το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι κατά την προεκλογική περίοδο «αποκαλύφθηκε» το «κοινό πρόγραμμα των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, μέσα από την έκθεση της Κομισιόν», όπως επίσης αναδείχθηκαν και «κόμματα κυριολεκτικά της "μιας χρήσης", που σήμερα υπάρχουν και αύριο δεν ξέρεις πού θα βρίσκονται και αφού σχολίασε αποχωρήσεις, που σημειώθηκαν, από την «Πλεύση Ελευθερίας», το «ΜΕΡΑ 25» και την «Ελληνική Λύση» πρόσθεσε :

«Ο λαός χρειάζεται βουλευτές που ξέρει ότι θα είναι εκεί. Όχι κόμματα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε μια νύχτα. Βουλευτές που δεν ξέρεις από που κρατά η σκούφια τους: Καιροσκόπους, καριερίστες που βρίσκουν καταφύγιο σε σχηματισμούς που αύριο δεν θα υπάρχουν».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε όμως και σε άλλα κόμματα, που όπως είπε, «δεν είναι απλά γραφικά, αλλά και επικίνδυνα», με «αντεπιστημονικές θεωρίες, με ανατριχιαστικές θέσεις» που «καταλήγουν στην κρίσιμη στήριξη αντιλαϊκών μέτρων και πλήρη υποστήριξη της εργοδοσίας» και πρόσθεσε :

«Αυτά είναι τα ακροδεξιά και φιλοναζιστικά κόμματα. Να τα στείλουμε όλα στον Θερμαϊκό, να πνιγούν εκεί. Η Θεσσαλονίκη λοιπόν να έχει 3ο κόμμα το ΚΚΕ».

«'Ασε, που όταν κοιτά και πιο προσεκτικά σε τέτοια κόμματα και ψάχνεις λίγο καλύτερα, βλέπεις ότι τελικά οι αρχηγοί τους έχουν και βρώμικο παρελθόν και σίγουρο αντιλαϊκό μέλλον» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε :

«Είναι γέννημα θρέμμα υπηρέτες αυτού του βάρβαρου συστήματος. Δεν χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους ο λαός μας στη Βουλή. Είναι πολύ σημαντικό όμως για τη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, μια πόλη ενός εκατομμυρίου, να έχει τρεις βουλευτές το ΚΚΕ…. Αλλά και πόση σημασία θα έχει να στείλουν επιτέλους οι Θεσσαλονικείς στα σκουπίδια αυτό το ακροδεξιό μόρφωμα του Βελόπουλου, με τον συνεχή ρατσιστικό οχετό, μαζί με τις υπόλοιπες αντιδραστικές γκρούπες που εμφανίζονται να λειτουργούν ως αιρέσεις, όπως η Νίκη, αλλά και τους φιλοναζί υποστηρικτές των καταδικασμένων δολοφόνων».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους ψηφοφόρους να κάνουν έναν απολογισμό σε όσα έζησαν το προηγούμενο διάστημα, στην ακρίβεια, στους πλειστηριασμούς, τη συρρίκνωση του εισοδήματος, στα προβλήματα στην παιδεία και στην υγεία, αλλά να θυμηθούν και τους αγώνες, στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ, ως «η μόνη 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη». Επεσήμανε, ότι μετά τις τελευταίες εκλογές «την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έσπερνε την απογοήτευση», το ΚΚΕ είπε στο λαό ότι «υπάρχει ελπίδα», ενώ απέρριψε τα «γενικά τσουβαλιάσματα περί "συντηρητικοποίησης" του εκλογικού σώματος , λέγοντας:

«Δεν είναι λίγο αργά για δάκρυα από όσους τα λένε αυτά, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έπρεπε να τα έχει σκεφτεί πριν βαφτίσει τους φασίστες, υποστηρικτές των δολοφόνων Χρυσαυγιτών, παραπλανημένους; Δεν έπρεπε να το έχει σκεφτεί πριν συντρίψει τις ελπίδες πολλών με ένα 3ο και χειρότερο μνημόνιο; Δηλαδή, τι περίμενε, με σύμβουλο τον Μαραντζίδη και πρωτοπαλίκαρο τον δεξιό Αντώναρο μετά μάλιστα από μια τετραετή αγκαλίτσα στην κυβέρνηση με τον ακροδεξιό Καμένο; Να γίνουν, περίμενε, πιο προοδευτικοί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έτσι;».

«Αποδείξαμε ξανά ότι είμαστε οι μόνοι, που μπροστά στον αρνητικό συσχετισμό δεν τρομάζουμε» συνέχισε ο κ Κουτοσύμπας και πρόσθεσε : «Κι αυτό είναι εγγύηση για το λαό για την επόμενη δύσκολη μέρα με την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Γιατί γνωρίζουμε ότι με το ΚΚΕ μπροστά ο λαός έχει τη δύναμη να τους σαρώσει. Υπάρχει ελπίδα, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι γιατί μπορεί να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ και να τους αντιμετωπίσει όλους αυτούς»

«Κι ας μην έχουν σιγουριά και ύφος "χιλίων καρδιναλίων" στη ΝΔ, ότι κάνουν αντιλαϊκό περίπατο. Τέτοιο είχαν και οι ΔΑΠίτες και είδαμε τι έπαθαν, από τους κομμουνιστές και την Πανσπουδαστική. Εδώ υπάρχει ΚΚΕ. Η μόνη 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Το ΚΚΕ απέδειξε και σε αυτή την προεκλογική περίοδο ότι είναι η μόνη ελπίδα για το λαό» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Είναι σίγουρο ότι το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και θα οργανώσει και τον αγώνα των φοιτητών, όταν όλα τα άλλα κόμματα από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μέχρι Πλεύση και ΜέΡΑ είναι έτοιμοι να το συζητήσουν».

Ο κ. Κουτσούμπας εξήγησε γιατί «μόνο η αύξηση του ΚΚΕ ακόμα και η πιο μικρή έχει τόση μεγάλη σημασία για το λαό».

«Συμφωνούμε πράγματι με τον κ. Τσίπρα σε αυτό. Είναι πραγματικά πλήρως αδιάφορο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο 19 ή 18 ή 17%, αν το ΠΑΣΟΚ χάσει 1ή 2 μονάδες, αν η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη με 1 ή 2 μονάδες λιγότερο. Είναι όμως πολύ σημαντικό το ΚΚΕ να είναι πιο ψηλά. Για να έχει πιο πολλούς βουλευτές. Για να είναι πιο πολλοί αυτοί που θα βρεθούν αύριο κιόλας σε πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, σε χώρους δουλειάς, εκεί που τους χρειάζεται ο λαός.

«Γιατί αν στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ υπήρχαν οι ιδιοκτήτες των εισπρακτικών εταιρειών… Αν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν όσοι ψήφισαν την παράδοση των κόκκινων δανείων στα funds… Αν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν οι δικηγόροι των funds.. Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ υπάρχουν όσοι σέρνονται στα δικαστήρια από τα funds επειδή υπερασπίζονται τα σπίτια του λαού μαζί με τον λαό. Τόσο απλά είναι τα πράγματα μερικές φορές. Αυτοί είστε και αυτοί είμαστε και ο καθένας διαλέγει και παίρνει».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «η υπογραφή της ΕΕ, είναι σε κάθε μικρό και μεγάλο ναυάγιο που βιώσαμε και βιώνουμε» αναφέροντας το ναυάγιο στην Πύλο, λόγω των πολιτικών της Ε.Ε. για το Δουβλίνο, τη συμφωνία με την Τουρκία, τις επαναπροωθήσεις και τα κάμπς, ενώ υπενθύμισε και το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και πρόσθεσε :

«Και από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη θέλουμε να πούμε ξανά. Το ΚΚΕ δεν θα επιτρέψει να ξεχαστούν! Ο λαός μας δεν θα αφήσει να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Το λέμε πρώτα από όλα στις οικογένειες, ότι δεν αφήσουμε να παραγραφούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε, επίσης, «την υπογραφή» της Ε.Ε. στη Υγεία, λόγω των πολιτικών λιτότητας που υιοθετήθηκαν και των «προαπαιτουμένων» που θα κληθεί να υιοθετήσει, όπως είπε, και μετά τις εκλογές, και αναφέρθηκε στις ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, λέγοντας :

«Αυτή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ στην Υγεία. Το ΚΚΕ είναι το μόνο που αντιπαρατίθεται συνολικά και κατά μέτωπο με την ΕΕ, όταν άλλοι όπως η «Πλεύση» έχουν ξεχάσει και πως γράφεται. Το ΚΚΕ είναι το μόνο που λέει στο λαό ότι αυτή η αντιδραστική συμμαχία δεν διορθώνεται από τα μέσα, όπως τα φούμαρα που πουλά ο Βαρουφάκης. Το ΚΚΕ είναι το μόνο που μπορεί να το εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, ότι θα τα βάλει με την πολιτική της ΕΕ, που έχει συνδιαμορφώσει και είναι έτοιμη να εφαρμόσει η ΝΔ και από κοντά, σαν κολαούζοι, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους ψηφοφόρους να βάλουν «στη ζυγαριά» από τη μία, όσα πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια και από την άλλη τις ανάγκες και τα όνειρα τους, «όλα αυτά, δηλαδή, που πιστεύει ότι του αξίζουν τον 21ο αιώνα και πρόσθεσε :

«Και ας αναρωτηθεί: Μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι ; Εμείς λέμε όχι. Η εποχή μας, οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι για πολλά παραπάνω. Το ΚΚΕ λέει ότι μπορούμε να πάμε αλλιώς…. Δεν είναι μονόδρομος οι ζωές των ανθρώπων να μετριούνται με βάση το κέρδος…. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να γεννηθεί ένα νέο ρεύμα προοδευτισμού, ριζοσπαστισμού, που θα αγκαλιάσει μεγάλες δυνάμεις του λαού και της νεολαίας της χώρας μας. Χωρίς νέες αυταπάτες, για νέους σωτήρες. Και το ΚΚΕ θα ηγείται αυτού του ρεύματος. Θα είναι κυρίως, εκείνο που κρατά τη σπίθα αναμμένη για να γίνουν τα σκοτάδια φως, με την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό. Την κοινωνία που θα τη ζήσουμε. Με την πρόταση εργατικής λαϊκής εξουσίας, λαϊκής διακυβέρνησης του ΚΚΕ για κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, χωρίς να είναι το κριτήριο του κέρδους εμπόδιο πλέον για την κάλυψη των αναγκών. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα μπορούμε να τα πετύχουμε με πιο δυνατό λαό και ισχυρό ΚΚΕ στο πλάι του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

myNAT: To νέο app για τους ναυτικούς

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, τόσο για τους νέους ναυτικούς που ξεκίνησαν την καριέρα τους …