Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν: Τι είπαν

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για την επανεκλογή του

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα το απόγευμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για την επανεκλογή του.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν σε καλό κλίμα και συμφώνησαν να συναντηθούν στο Βίλνιους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ακολουθεί η επίσημη ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού: 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan, o οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας: 

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον Μητσοτάκη για την επιτυχία που σημειώσε στις εκλογές και εξέφρασε τις ευχές του η νέα περίοδος να είναι ευεργετική για τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας.

Κατά τη συνάντηση, αναφέρθηκε ότι η παρουσία ισχυρών κυβερνήσεων και στις δύο χώρες που έχουν την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των λαών τους. αποτελεί ευκαιρία για το μέλλον των διμερών σχέσεων.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ, Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …