Eurostat: Στο 2,7% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, από 4,1% το Μάιο

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,5%, έναντι 6,1% το Μάιο - Τον Ιούνιο του 2022 ο πληθωρισμός είχε φθάσει και το 11,6%

Στο 2,7% υποχώρησε τον Ιούνιο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, από 4,1% το Μαΐο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, ενώ στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 5,5%, έναντι 6,1% το Μάιο.

Τον Ιούνιο του 2022 ο πληθωρισμός είχε φθάσει και το 11,6%.

Με βάση τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός καταγράφουν τις υψηλότερες ανατιμήσεις τον Ιούνιο (11,7%, έναντι 12,5% τον Μάιο), ακολουθούμενες από τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (5,5%, σε σύγκριση με 5,8% τον Μάιο), υπηρεσίες (5,4%, έναντι 5,0% τον Μάιο) και ενέργεια (-5,6%, σε σύγκριση με -1,8% τον Μάιο).

Τον Ιούνιο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Σλοβακία (11,3%), η Εσθονία (9%), η Λιθουανία (8,2%) και η Λετονία (8,1%).

Το χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη καταγράφουν το Λουξεμβούργο (1%), το Βέλγιο και η Ισπανία (1,6%), η Κύπρος και η Ελλάδα (2,7%).

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αντέχει η ΕΕ νέα διεύρυνση προς τα ανατολικά;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θέτει ξανά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της διεύρυνσης, 20 χρόνια …