Κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίζουν για τον χρόνο εκλογής του νέου προέδρου, με κρίσιμο ορόσημο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών που δρομολογήθηκαν για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Το όργανο καλείται να λάβει αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου και τον χαρακτήρα του, επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές.

Παράλληλα, ζήτημα που επίσης επείγει για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και εκείνο που αφορά στο ποιος θα αναλάβει μεταβατικά επικεφαλής της ΚΟ, ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επικείμενη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Εν τω μεταξύ, μετά από πολλές συνεννοήσεις και έντονες «ζυμώσεις» πολλών ημερών η Όλγα Γεροβασίλη δεν θα είναι η μεταβατική πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας στη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

αχτσιογλου

Όπως είχε πει ο ΣΚΑΪ από το βράδυ της Παρασκευής, η κ. Γεροβασίλη είχε εκφράσει ενστάσεις για την ανάληψη των καθηκόντων της μεταβατικής προέδρου της ΚΟ ζητώντας κάποιες εγγυήσεις τις οποίες προφανώς δεν έλαβε.

Η πρώην υπουργός τελικά επέλεξε, σύμφωνα με πληροφορίες από χθες το βράδυ, να μην δεχτεί τη θέση και αναμένεται στην Πολιτική Γραμματεία να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω και από αυτό το θέμα.

δούρου

Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάποιο άλλο πρόσωπο για τη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο.

Είναι ζήτημα μείζονος σημασίας, καθώς την Πέμπτη θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν ποιος θα εκπροσωπήσει το κόμμα.

χαρίτσης

Είναι πολλά τα ανοιχτά μέτωπα, όπως ο καθορισμός της ημερομηνίας της εκλογής του νέου προέδρου, της διεξαγωγής του Συνεδρίου και βεβαίως τα πρόσωπα που θα τρέξουν στην κούρσα της διαδοχής.

τεμπονερας

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Dow Jones: Ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 40.000 μονάδες

Η πορεία του Dow Jones από τις 20.000 μονάδες το 2017 στις 40.000 μονάδες σήμερα …