Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων: Αυτές είναι οι αυξήσεις

Έτοιμο το νέο νομοσχέδιο, μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» - Ποια επιδόματα θα αυξηθούν και πόσο

Τις τελευταίες «πινελιές» στο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων βάζει η κυβέρνηση, λίγα 24ωρα πριν την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την παρουσίαση του νέου νόμου στη Βουλή.

Ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει τις αυξήσεις που θα δουν από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι περίπου 700.000 δημόσιοι υπάλληλοι, με το κόστος να ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ (700 εκατ. μεικτά).

Η διαβούλευση θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις προγραμματικές στη Βουλή, ήτοι από τις 10 Ιουλίου και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα λάβει χώρα πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις θερινές διακοπές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έμφαση θα δοθεί στον εισαγωγικό μισθό με την αύξηση να υπολογίζεται ακόμη και στο διπλάσιο ποσοστό, σε σχέση με τις αυξήσσεις στα μεσαία και ανώτερα μισθολόγια.

Όσον αφορά στα επιδόματα

-30% αύξηση στο επίδομα ευθύνης

-40% αύξηση στο επίδομα τέκνων. Πιο αναλυτικά: 

από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για ένα παιδί
από 70 ευρώ στα 120 ευρώ για δύο παιδιά
από 120 ευρώ στα 170 ευρώ για τρία παιδιά

Συνολικά το ετήσιο όφελος θα κυμανθεί από 240 ευρώ έως 600 ευρώ.

-αύξηση στα εκτός έδρας, εξετάζεται η χιλιομετρική αποζημιωση

-αύξηση επιδόματος ειδικών συνθηκών για τους ενστόλους

Αυτό που δεν συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, είναι το μπόνους παραγωγικότητας, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αξιολογήσει το μέτρο που εφαρμόστηκε σε ορισμένες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων και αργότερα να αποφασίσει.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Εθνική αναγκαιότητα ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ

«Για να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες», τόνισε ο πρόεδρος του …