Επίσκεψη Πατούλη στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου

Η Περιφέρεια Αττικής, έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του δήμου Ραφήνας -Πικερμίου κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων

Τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής, έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του δήμου Ραφήνας -Πικερμίου κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με προϋπολογισμό περίπου 17.658.603 ευρώ. Επιπλέον το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας Πικερμίου θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 με το ποσό των 36.173.686 ευρώ. Στα έργα αυτά έρχεται να προστεθεί και το πιλοτικό πρόγραμμα ολιστικής πράσινης αστικής αναζωογόνησης στους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας - Πικερμίου, προϋπολογισμού 3.236.386 ευρώ. Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι και το διαδημοτικό έργο «Συλλογή, επεξεργασία αστικών λυμάτων δήμων Ραφήνας- Πικερμίου και Σπάτων- Αρτέμιδος και επαναχρησιμοποίηση-διάθεση επεξεργασμένων εκροών». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 252.122.799 ευρώ και έχει φορέα διαχείρισης, έγκρισης και παρακολούθησης, την ειδική υπηρεσία διαχείρισης του προγράμματος «Αττική» της Περιφέρειας Αττικής. Φορέας λειτουργίας είναι η ΕΥΔΑΠ. 

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε επίσκεψη στα υπό εξέλιξη έργα «Κατασκευής δικτύου ακαθάρτων στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου», στον «Α' Παιδικό Σταθμό Πικερμίου» που είναι υπό κατασκευή, στο νέο γήπεδο Ραφήνας που ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Παράλληλα, επιθεώρησε οδικά έργα ασφαλτόστρωσης στη Ραφήνα, μετέβη στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας όπου συζήτησε με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο για τα έργα αναδιάταξης των προβλητών του λιμανιού που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, επιθεώρησε έργα ασφαλτοστρώσεων στο κέντρο της Ραφήνας και επέβλεψε τα υπό εξέλιξη έργα αποπεράτωσης του Αμφιθεάτρου και εγκαταστάσεων πνευματικού και πολιτιστικού κέντρου» της πόλης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες σε καταστήματα της Ραφήνας και στο εμπορικό κέντρο Πικερμίου. Παράλληλα ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Ευαγ. Μπουρνούς, παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη, αλλά και αυτά που σχεδιάζονται για την επόμενη προγραμματική περίοδο, ενώ η περιοδεία του ολοκληρώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ραφήνας, όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Κατά την επίσκεψή του στα έργα και στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου τον Περιφερειάρχη συνόδευαν, εκτός από τον δήμαρχο Ευάγγελο Μπουρνούς, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας - Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης. Στη συνέχεια στο καφέ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Β. Σωφρόνη, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δ. Δαμάσκος, Ι. Οικονομάκος (πρώην δήμαρχος Ωρωπού), Α. Πέτρου - Γκίνη, Β. Καβαλλάρη, Π. Μπαιρακτάρης, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Σ. Νικολαϊδης, αντιδήμαρχοι, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εκρηκτική Αργεντινή διαδηλώτρια καταγγέλει τον προέδρο Μίλεϊ-”Φέρνει εξαθλίωση και απόγνωση”

Στους δρόμους βγήκαν οι πολίτες της Αργεντινής διαμαρτυρόμενοι για την φτώχεια, μεταξύ των οποίων και …