Αύριο σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Το νομοσχέδιο με με ένα νόμο και ένα άρθρο προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός - Στόχος να ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο, το οποίο με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. 

Θα ακολουθήσει διάλογος με τα κόμματα (πιθανότατα μέχρι τις 17 Ιουλίου) και στόχος είναι το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής, στο τέλος του μήνα.

Το νομοσχέδιο προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

Το νομοσχέδιο καταργεί όλους τους περιορισμούς για την ψήφο των αποδήμων καθώς το σύνολο των Ελλήνων του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορεί να ψηφίζει στον τόπο διαμονής του.

Σημειώνεται ότι χρειάζονται οι ψήφοι 200 βουλευτών κι ότι 190 είχαν ψηφίσει τη σχετική διάταξη της ΝΔ το 2021 ενώ αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι διαμορφώνεται μία ευρύτερη συναίνεση.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Με ζημία 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 η ρωσική Gazprom

Οι ζημιέ της Gazprom έφτασαν στα 6,84 δισ. δολ.  Ζημιές για πρώτη φορά σε διάστημα …