Σκρέκας: Θα αποφασιστεί μέχρι την Πέμπτη αν τα καταστήματα θα ανοίξουν αυτή την Κυριακή

Σκέψεις να παραμείνουν κλειστά αυτή την Κυριακή, πρώτη των θερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα λόγω του καύσωνα- «Προχωράμε σε έλεγχους σε προμηθευτές των σούπερ μάρκετ για να αποτρέψουμε πιθανά φαινόμενα αισχροκερδείας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης

Τις επόμενες ήμερες θα ανακοινωθούν τα ευρήματα από τους ελέγχους στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, και στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ερωτηθείς για την ακρίβεια.

Προχωράμε σε έλεγχους σε προμηθευτές των σούπερ μάρκετ για να αποτρέψουμε πιθανά φαινόμενα αισχροκερδείας, δήλωσε ο κ. Σκρεκας, υπογραμμίζοντας ότι ο πληθωρισμός επιμένει ιδιαίτερα σε φρούτα και λαχανικά.

Δήλωσε παράλληλα ότι η ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) τις τελευταίες ήμερες ξεκίνησε έλεγχους για την προστασία των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ.

Για τον επερχόμενο καύσωνα δήλωσε ότι σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθηνάς θα αποφασιστεί μέχρι την Πέμπτη αν τα καταστήματα θα ανοίξουν αυτή την Κυριακή 16 του μήνα, που είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, ή αν θα μετατεθεί το άνοιγμα για την επόμενη, λόγω του καύσωνα.

Δήλωσε παράλληλα ότι γίνονται αυστηροί έλεγχοι για παραπλανητικές εκπτώσεις και πρόσφορες και τα ευρήματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Προϋπολογισμός 2024: Ποιές είναι οι κύριες πηγές για την αύξηση των εσόδων

Οι θετικές εξελίξεις αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023, που διαμορφώθηκε στο 1,9% του …