ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Εκλογή προέδρου στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή

Η δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος και με την ψηφοφορία επί των δύο προτάσεων που κατατέθηκαν αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου προέδρου του κόμματος

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής η πρόταση για διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου και εκλογή ηγεσίας στις 10 (πρώτος γύρος) και 16 Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος και με την ψηφοφορία επί των δύο προτάσεων που κατατέθηκαν αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου προέδρου του κόμματος. 

Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε και απορρίφθηκε ήταν διαρκές συνέδριο για τις 3 Σεπτεμβρίου, έκτακτο συνέδριο στις 25 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου στις 26 Νοεμβρίου.

Σε σύνολο 252 ψηφισάντων, υπέρ της πρώτης πρότασης που εισηγήθηκε η Ρ. Σβίγκου ψήφισαν 160 (63,5% επί των ψηφισάντων) και υπέρ της δεύτερης πρότασης 88, ενώ καταγράφηκαν 2 παρών και 2 λευκά.

Το Σάββατο κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους οι Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας.

Την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση της ΚΕ. 

Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του μετά την αποχώρηση Τσίπρα, καθώς, όπως είχε υποστηρίξει, πρότεινε να βγουν καινούργια όργανα. Πάντως, ο κ. Σπίρτζης παραμένει στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς η απόφασή του αφορά μόνο τη θέση που κατείχε στο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γκιουλέρ: «Θα ήμασταν… ευχαριστημένοι εάν η Ελλάδα αποκτούσε F-35»

Επίδειξη αδιαλλαξίας για το κυπριακό από τον Γιασάρ Γκιουλέρ: «Στην Κύπρο επικρατεί ειρήνη εδώ και …