Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση της προθεσμίας υποβολής έως τις 31 Αυγούστου

Η σχετική διάταξη, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Bουλή

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 31 Αυγούστου για φυσικά και νομικά πρόσωπα αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας το υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική διάταξη, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Bουλή, χωρίς να μεταβάλλεται το χρονοδιάγραμμα καταβολής των φόρων.

Παρόλα αυτά, όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως τη νέα καταληκτική ημερομηνία, θα πρέπει να πληρώσουν διπλή τη δόση του Αυγούστου, συμπεριλαμβάνοντας επί της ουσίας και την τρέχουσα του Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια, διατηρούνται οι μηνιαίες καταβολές που φέρνουν την εξόφληση του φόρου εισοδήματος έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Όπως συνέβη και πέρυσι, η παροχή έκπτωσης 3% για εφάπαξ εξόφληση διατηρείται μόνο για τους φορολογούμενους οι οποίοι θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους και θα πληρώσουν το φόρο έως το τέλος Ιουλίου.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Απαιτούνται απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα για τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ

H γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη υποστηρίζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών …