«Κλείδωσαν» οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις πυρκαγιές

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το ΥπΑΑΤ τα ποσά των αποζημιώσεων τις οποίες θα λάβουν οι καλλιεργητές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη τα ποσά των αποζημιώσεων τις οποίες θα λάβουν οι καλλιεργητές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέας Λυκουρέντζος συνεργάστηκαν και προχώρησαν στη λήψη αποφάσεων.

Έτσι τα ποσά που εντάσσονται σε προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Κρατική Αρωγή» ορίζονται ως εξής:

1. ελαιόδενδρα: εκατόν εξήντα (160,00) ευρώ

2. λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες: εκατόν επτά (107,00) ευρώ

3. αμπελοειδή: τρεις χιλιάδες πεντακόσιες (3.500,00) ευρώ ανά στρέμμα.

4. αρωματικά φυτά: δυο χιλιάδες (2.000,00) ευρώ ανά στρέμμα.

Στο μεταξύ, στελέχη του ΕΛ.Γ.Α. συνεχίζουν την επιθεώρηση και καταγραφή σε όλες τις περιοχές που πληγήκαν από πυρκαγιές. Έτσι, εντός των ημερών ολοκληρώνεται η καταγραφή των απωλειών ζωικού κεφαλαίου στη Μαγνησία. Στην Ρόδο και στην Κέρκυρα εξελίσσονται οι επισημάνσεις τόσο στο φυτικό όσο και στο ζωικό κεφάλαιο.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο, δεν είναι όλοι φίλοι μας, δίπλα δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα

Ο Ν. Δένδιας τόνισε ότι το αμυντικό μας οικοσύστημα προσφέρει στο ΑΕΠ το αμελητέο, όπως …