Μπούγας: Έρχεται «ψηφιακή δικαιοσύνη» – Κονδύλια 150 εκατ. για νέα κτήρια 

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ζητήθηκε και η τεχνογνωσία της Παγκόσμιας Τράπεζας για την καλυτέρευση της απονομής δικαιοσύνης

Την απόφαση της κυβέρνησης για εισαγωγή της «ψηφιακής δικαιοσύνης», με πολλές διαδικασίες να ψηφιοποιούνται, επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας. 

Παράλληλα, θα διατεθούν κονδύλια ύψους 150 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέων κτηρίων για τις ανάγκες της δικαιοσύνης, τα οποία έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάπτυξης, είπε ο κ. Μπούγας. 

Σε ό,τι αφορά την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι «οφείλουμε και θεσμικές παρεμβάσεις». 

Ο κ. Μπούγας προανήγγειλε αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη με εξορθολογισμό του εμψύχου δυναμικού στη Δικαιοσύνη και ορθολογικότερη κατανομή των υποθέσεων στα δικαστήρια. 

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε δε, ότι ζητήθηκε και η τεχνογνωσία της Παγκόσμιας Τράπεζας για την καλυτέρευση των χρόνων απονομής της δικαιοσύνης. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση για το περιστατικό με μέλος της φρουράς του πρόξενου στα Ιεροσόλυμα

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αναμένουμε την ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση …