Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: «Κραυγαλέα, τραγική αποτυχία»

«Δεν είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ, αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πώς θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν» δήλωσε o Γ. Οικονόμου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου αναγνώρισε πως υπήρξε κραυγαλέα, τραγική αποτυχία της ΕΛΑΣ στην πρόληψη και την αποτροπή των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ ξεκαθάρισε πως η υπόθεση θα φτάσει ως το τέρμα τόσο στο εσωτερικό του σώματος όσο και σε ό,τι αφορά τη σύλληψη του δράστη.

«Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν» παραδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον Alpha.

Επίσης, στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα» και για «κραυγαλέα, τραγική αποτυχία» ενώ όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η ΕΔΕ γίνεται για να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «υπάρχουν δύο αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ» καθώς από τη μία δεν αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί για τους χούλιγκαν που έρχονταν στη χώρα, και από την άλλη κινητοποιήθηκαν και οι συλλήψεις έγιναν άμεσα. 

Απαντώντας εξάλλου σε όσους ζητούν την παραίτησή του, δήλωσε ότι «δεν είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ, αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πώς θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν», επισημαίνοντας ότι «αναλαμβάνω την ευθύνη να δουλέψουμε σκληρά και να αλλάξουμε την Ελληνική Αστυνομία».
 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις Μίτσκοσκι

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο και η πλήρης συμμόρφωση με αυτήν αποτελεί αναγκαία …