Δεξαμενόπλοιο FSO Safer: Η Αθήνα χαιρετίζει τον επιτυχή «αφοπλισμό» μιας περιβαλλοντικής βόμβας

Τα Ηνωμένα Έθνη ολοκλήρωσαν τη μεταφορά 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου από το εγκαταλελειμμένο υπερδεξαμενόπλοιο FSO Safer 

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι χαιρετίζει την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης μεταφοράς πετρελαίου από το υπερδεξαμενόπλοιο FSO Safer. 

Έπειτα από χρόνια διαπραγματεύσεων και σχεδιασμού, τα Ηνωμένα Έθνη ολοκλήρωσαν τη μεταφορά τουλάχιστον 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου από το εγκαταλελειμμένο υπερδεξαμενόπλοιο FSO Safer στα ανοιχτά της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας της Υεμένης. 

Η Ελλάδα, τονίζεται, ήταν μεταξύ των χωρών που στήριξαν οικονομικά αυτήν την επιχείρηση, η οποία απέτρεψε μια περιβαλλοντική και ανθρωπιστική καταστροφή. 

«Συγχαρητήρια για τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και όλων των διεθνών εταίρων που συμμετέχουν» καταλήγει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.
 

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Προϋπολογισμός 2024: Ποιές είναι οι κύριες πηγές για την αύξηση των εσόδων

Οι θετικές εξελίξεις αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023, που διαμορφώθηκε στο 1,9% του …