Κοντογεώργης στον ΣΚΑΪ: Μέσα σε 48 ώρες έπρεπε να αντιμετωπίσουμε 220 πυρκαγιές

Τι είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα

Η κλιματική κρίση επεκτείνεται και στην κατεύθυνση αυτή η πυροσβεστική υπηρεσία, η θα πρέπει να θωρακιστεί ώστε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, ανέφερε ενδεικτικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θ. Κοντογεώργης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς σχετικά, για τον επανασχεδιασμό της δασοπυρόσβεσης, σημείωσε πως κτίζεται βήμα - βήμα, τονίζοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή, θα γίνουν προσλήψεις, ειδική εκπαίδευση του προσωπικού σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις ενώ θα ανανεωθεί ο στόλος της πυρόσβεσης.

Όπως είπε ο κ. Κοντογεώργης το 2026 η χώρα θα παραλάβει τα πρώτα επτά καναντέρ στο πλαίσιο χρηματοδοτικού προγράμματος 2,2 δισ. ευρώ.

Επίσης προγραμματίζεται η προμήθεια σύγχρονων μέσων πυρόσβεσης με ελικόπτερα και drones ώστε να αξιοποιηθεί η τεχνολογία για τη προστασία των δασών. 

Για τους εμπρησμούς στον Έβρο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είπε ότι εκδηλώθηκαν 15 εστίες παράλληλα γεγονός που διερευνάται.

Ταυτόχρονα οι πυροσβεστικές αρχές, σημείωσε, καλούνται να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες συνθήκες επικαλούμενος τη δήλωση του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος ο οποίος χαρακτήρισε το φετινό καλοκαίρι το δυσκολότερο των τελευταίων 32 ετών. 

Σημείωσε δε, ότι μέσα σε δύο ημέρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 220 πυρκαγιές εκ των οποίων οι 10 ήταν πολύ σοβαρές. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολή Χαρίτση στον Μητσοτάκη για ΛΑΡΚΟ

«Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία, με …