Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: Περισσότερες από 100 συλλήψεις για εμπρησμό

Όταν υπάρχουν πολλές εστίες πάντοτε εξετάζεται και ο ανθρώπινος παράγοντας, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  

 

Η συζήτηση στη Βουλή - των πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές δεν θα αργήσει, ωστόσο «προέχει να έχουμε καλύτερη κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών», τόνισε στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι αν τη Δευτέρα υπάρξει συνεδρίαση θα έχουμε και σχετικές ανακοινώσεις.

Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία εικόνα, ούτε καν έχει γίνει συζήτηση για αλλαγή στην ηγεσία της πολιτικής προστασίας. 

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Πάρνηθας, υπογράμμισε ότι η πρώτη κλήση για φωτιά στη Μονή Κλειστών έγινε στις 11:56. « Το πρώτο εναέριο μέσο έφτασε στην περιοχή 12:01και στις 12:05 πήγε το δεύτερο. Παρόλα αυτά η φωτιά ξέφυγε», είπε.

Όπως σημείωσε τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 50% τα εναέρια μέσα. Σχετικά με την έλλειψη καναντέρ, ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι της χώρας μας αλλά της κατασκευάστριας εταιρείας. «Μόλις μπει νέα γραμμή παραγωγής, η Ελλάδα θα προηγηθεί κατά προτεραιότητα», διευκρίνισε.

Ο κ Μαρινάκης επανέλαβε ότι η απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ωστόσο είναι σημαντική και η απωλεια των εκτάσεων.

Αναφορικά με την πρόσφατη πυρκαγιά στη Ρόδο, τόνισε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι είχαν υποστεί ζημιές από τη φωτιά 176.000 στρέμματα. Ωστόσο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το σύστημα Κοπέρνικος, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί 14.000 στρέμματα.

Σχολιάζοντας τα περιστατικά εμπρησμού δήλωσε ότι όταν υπάρχουν πολλές εστίες πάντοτε εξετάζεται και ο ανθρώπινος παράγοντας.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταξίδεψε στην Κέρκυρα για το Πάσχα και είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη …