Οικονόμου για Νέα Ιωνία: H βία με αθλητικό υπόβαθρο και σε μικρές ηλικίες

Αγγίζει, πια, σχεδόν κάθε κοινωνικό χώρο και ταλαιπωρεί όλα τα κράτη, υπογράμμισε.

Στην είδηση της επίθεσης με οπαδικό κίνητρο, σε βάρος δύο 14χρονων στην Νέα Ιωνία και περαιτέρω στο γεγονός πως δύο εκ των τριών συλληφθέντων είναι ανήλικοι, αναφέρθηκε με μια ανάρτησή του στο twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας πως η βία με αθλητικό υπόβαθρο δεν αφορά πια μόνο τα γήπεδα ή τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων και βρίσκει πεδίο ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες. 

Αγγίζει, πια, σχεδόν κάθε κοινωνικό χώρο και ταλαιπωρεί όλα τα κράτη, υπογράμμισε.

Συνόψισε πως η πανευρωπαϊκή δικτύωση των οργανωμένων οπαδών και η διασύνδεσή τους με το οργανωμένο έγκλημα και τον πολιτικό εξτρεμισμό ανησυχούν πρωτίστως τις ευρωπαϊκές χώρες.

Επεσήμανε πως ο δραστικός περιορισμός  της βίας με αθλητικό υπόβαθρο απαιτεί ολιστικό σχέδιο, με παρεμβάσεις πολιτικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και αστυνομικού χαρακτήρα και πρόσθεσε πως η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση και υλοποιεί εντατικά το σχεδιασμό της τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της επιτήρησης, όσο και σε εκείνο της καταστολής.

«Με συνεχή προσπάθεια, με στόχο να βελτιώνεται συνεχώς σε επιχειρησιακό επίπεδο, ανυποχώρητα και με μηδενική ανοχή», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

Ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε πως η Ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα της πλημμυρίδας των ευρωπαϊκών πόρων, τα …