O Δένδιας για την Ουκρανία στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ

Στο περιθώριο της άτυπης συνόδου ο κ. Δένδιας είχε συνομιλία με τον Κύπριο ομόλογο του Μιχάλη Γιωργάλλα.

Τη θέση αρχής της Ελλάδος εναντίον κάθε μορφής αναθεωρητισμού και παραβίασης των κανόνων Διεθνούς Δικαίου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στην παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ουκρανία, στο σημερινό άτυπο συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Αναλύοντας την παρέμβαση του, ο κ. Δένδιας έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter:

«- Τόνισα ότι στη συνάντηση του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και των ηγετών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που διοργάνωσε η χώρα μας, εκφράστηκε η ισχυρή υποστήριξη προς την Ουκρανία για όσο διάστημα απαιτηθεί, 

- Αναφέρθηκα επίσης στη σημαντική αμυντική βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στην Ουκρανία, ιδιαίτερα με τα πυρομαχικά και την ετοιμότητα να συνεισφέρει σε δραστηριότητες της αποστολής στρατιωτικής συνδρομής της ΕΕ για την εκπαίδευση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και

 - Ανέδειξα τη σημασία της αύξησης της βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία από τον ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη, της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας -που συνιστά ουσιώδες βήμα για την αυτονομία της ΕΕ- και της πραγματοποίησης εις βάθος συζήτησης αναφορικά με τις δεσμεύσεις ασφαλείας της ΕΕ για την Ουκρανία».

Στο περιθώριο της άτυπης συνόδου ο κ. Δένδιας είχε συνομιλία με τον Κύπριο ομόλογο του Μιχάλη Γιωργάλλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φοίβος Ιωαννίδης: Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα

Ο κ. Τασούλας κάνει λόγο για «μια πολυσχιδής πολιτική προσωπικότητα "έφυγε" λίγο πριν την Ανάσταση …