Ρόδος - Μητσοτάκης: Δουλεύουμε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών

Ο Κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε αυτοψία στις καμένες περιοχές της Ρόδου και ενημερώθηκε για την πορεία καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών που κάηκαν στη μεγάλη φωτιά του Ιουλίου

«Θα δουλέψουμε για να αποκατασταθεί το συντομότερο η ζημιά στο φυσικό περιβάλλον της Ρόδου», δεσμεύθηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στις καμένες περιοχές του νησιού, και ενημερώθηκε για την πορεία καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών που κάηκαν στη μεγάλη φωτιά του Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που έγινε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και στις συντονισμένες ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της τοποθέτησης του απένειμε εύσημα στην τοπική κοινωνία της Ρόδου, τις τοπικές αρχές, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα, για τη μεγάλη συμβολή τους στην κατάσβεση της φωτιάς και κυρίως στην απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων κι επισκεπτών από τις πληγείσες περιοχές.

«Στόχος μας είναι επίσης να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στο νησίκαι ήδη προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκεται μεγάλη τουριστική καμπάνια.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε επίσης ότι «η επόμενη χρονιά θα μας βρει ακόμα πιο έτοιμους στο σύνολο της χώρας, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Ο πρωθυπουργός άκουσε αναλυτικά από τους παρευρισκόμενους τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν όπως αυτά αποτυπώθηκαν κατά τις αυτοψίες που έγιναν, ενώ ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τον περιφερειάρχη για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να επανέλθει το νησί στην κανονικότητα.

Στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης και αρκετοί πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων τις οποίες έπληξε η φωτιά καθώς και οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρόδου και της περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βόλτα με το ποδήλατο έκανε ο Κ. Μητσοτάκης και η Μαρέβα– «Βοηθάει και στη χώνεψη», γράφει

Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τραπέζι του Πάσχα αναφέρει πως έκανε …