Σωκράτης Φάμελλος: «Η ευθύνη για τις πυρκαγιές ανήκει προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

«Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή δεν δόθηκαν απαντήσεις, δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης και δεν υπήρξαν προτάσεις για την επόμενη ημέρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε σε συνέντευξή του στο Kontra Chanell ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας ότι «κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή δεν δόθηκαν απαντήσεις, δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης και δεν υπήρξαν προτάσεις για την επόμενη ημέρα».

   Επίσης, πρόσθεσε, «ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκατέστησε το αίσθημα ασφάλειας και ήλθε χωρίς προτάσεις, ενώ κατέφυγε σε θεωρίες συνωμοσίας δίχως όμως να παραθέτει στοιχεία».

   Για την πυρκαγιά στον Έβρο είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης υποτίμησε τον κίνδυνο και θεώρησε ότι μπορεί να το αντιμετωπίσει με την κλασσική συνταγή της επικοινωνίας, ενώ κατέφυγε και στην πυρκαγιά στο Μάτι».

   «Η ευθύνη είναι του κ. Μητσοτάκης προσωπικά», είπε ο κ. Φάμελλος και εξήγησε ότι «ο πρωθυπουργός έκανε μη αξιόπιστες και συνεπείς προτάσεις και εξαγγελίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια τις οποίες δεν τήρησε».

   Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα γιατί δεν θέτει ο ίδιος υποψηφιότητα για την ηγεσία, είπε ότι «επέλεξα και δέχθηκα την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπήσω την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος». «Δεν έχω τέτοια επιδίωξη», είπε ο κ. Φάμελλος και πρόθεσε ότι «υπάρχουν πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες που μου το προτείνουν». Σημείωσε δε, ότι «δεν πιστεύω σε ομάδες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, η κοινωνία και το κόμμα συνολικό θα πρέπει να είναι πιο σημαντικά από τις ομάδες και τις τάσεις».

   Για τη υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, ανέφερε «πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στις εντυπώσεις των πρώτων ημερών που δημιουργεί κάθε υποψηφιότητα. Χρειάζεται χρόνος για να εκφραστεί το αποτύπωμα της κάθε υποψηφιότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί από τον πλουραλισμό». Όσο για τη τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου, ότι οι υποψηφιότητες θα πρέπει να προέρχονται από την κοινοβουλευτική ομάδα, είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός από το καταστατικό».  
 
Για την επόμενη ημέρα μετά την εκλογή αρχηγού, είπε ότι θα πρέπει να γίνει συνέδριο και αλλαγή οργάνων. Σημείωσε δε, ότι αιφνιδιάστηκε από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ενέργεια: Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Θετικές οι προοπτικές για αέριο & ρεύμα

Οι τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ευοίωνες διαγράφονται …