Τριαντόπουλος στον ΣΚΑΪ 100,3: «Κόκκινα» 250 σπίτια μετά τις πυρκαγιές

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1.300 αυτοψίες σε σπίτια - Τα ποσά που καταβάλλονται σε όσους έχουν υποστεί ζημιές

Περισσότερες από 1.300 αυτοψίες έχουν πραγματοποιηθεί στιγμής στις πυρόπληκτες περιοχές δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ανέφερε, επίσης ότι έχουν εντοπιστεί ζημιές σε 250 κτίρια συνολικά από όλες τις πυρκαγιές τα οποία και έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και θα πρέπει να επανακατασκευαστούν.

Τόνισε πως για τις πυρκαγιές του Ιουλίου έχουν καταβληθεί περίπου 1,2 εκατομμύρια σε 227 δικαιούχους για στεγαστική συνδρομή.

Στις περιπτώσεις που τα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα, οι δικαιούχοι λαμβάνουν κρατική αρωγή αρχικά το ποσό των 10.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα και μέχρι 6.000 για οικοσκευές ή τις πρώτες επισκευαστικές ανάγκες και 300 έως 500 ευρώ για επιδότηση ενοικίου.
  
Όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος στα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα έρχεται στη συνέχεια η στεγαστική συνδρομή, η οποία θα καλύπτει το 80% της επισκευής ή ανακατασκευής. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο, δεν είναι όλοι φίλοι μας, δίπλα δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα

Ο Ν. Δένδιας τόνισε ότι το αμυντικό μας οικοσύστημα προσφέρει στο ΑΕΠ το αμελητέο, όπως …