ΣΥΡΙΖΑ: Διαρκές συνέδριο και αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις εκλογές

Τις τελευταίες ημέρες η εκλογική διαδικασία πήρε «φωτιά» από την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη 

Του Αντώνη Αντζολέτου

Το Διαρκές Συνέδριο θα ξεκινήσει σήμερα νωρίς το μεσημέρι και όλα στην Κουμουνδούρου έχουν δρομολογηθεί. Η διαδικασία θα είναι τυπική, αλλά και ουσιαστική ταυτόχρονα. Στην αρχή τον λόγο θα πάρουν οι δυο γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν οι υποψήφιοι για την προεδρία με αλφαβητική σειρά.

Πρώτη η Έφη Αχτσιόγλου μετά ο Στέφανος Κασσελάκης και θα ακολουθήσουν οι Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Θα υπάρχουν εκπλήξεις; Δηλαδή υπάρχει ακόμα κάποια «κρυφή» υποψηφιότητα; Κανείς στην Κουμουνδούρου δεν έχει ένδειξη για κάτι τέτοιο. Τις τελευταίες ημέρες η εκλογική διαδικασία πήρε «φωτιά» από την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη που «τάραξε τα νερά». Οι ισορροπίες άλλαξαν και το «κοντέρ» μηδένισε αφού ο 35χρονος επιχειρηματίας έχει κάνει «γκελ» στα social media.

Υπάρχει και ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που θα κάνει ιδιαίτερη τη σημερινή σύγκληση του κορυφαίου οργάνου. Οι υποψήφιοι θα βρεθούν στον ίδιο χώρο σε ένα άτυπο debate, καθώς όσο περνά ο χρόνος η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί τηλεμαχία στη δημόσια τηλεόραση απομακρύνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες  έναν γύρο τηλεφωνημάτων έκαναν συνεργάτες του Νίκου Παππά την εβδομάδα που πέρασε στα γραφεία των άλλων υποψηφίων για την τηλεμαχία. Στέφανος Τζουμάκας και Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπαν «ναι».

Θετική παραμένει η Έφη Αχτσιόγλου επιμένοντας πως πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Αρνητικός εξακολουθεί να είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας για όρους τηλεοπτικού show. 

Σήμερα οι επίδοξοι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα θα αναπτύξουν τις θέσεις τους για το κόμμα, το οργανωτικό τους σχέδιο, καθώς και το κυβερνητικό τους πρόγραμμα. Το «χειροκρότημα» που θα πάρουν από τους συνέδρους θα είναι η πρώτη «δημοσκόπηση» στην τελευταία στροφή πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα από τη στιγμή που δεν μίλησε με κάποιον συνεργάτη του θεωρήθηκε πολύ λογική η επιθυμία του να μην παραστεί στη συγκεκριμένη διαδικασία. Είναι από την πρώτη στιγμή ο εγγυητής της ενότητας, χωρίς να ξεχωρίζει κανέναν από τους υποψηφίους.

Δεν θέλει να επηρεάσει τη διαδικασία, αλλά και να στρέψει όλα τα φώτα πάνω του. Σε αυτή τη συνεπή γραμμή προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ και των διαδικασιών του είναι αποφασισμένος να μείνει μέχρι την τελευταία στιγμή, τονίζουν με έμφαση από την Κουμουνδούρου.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΜΤΠΥ. Πληρώνονται τα μερίσματα Β τριμήνου και αναδρομικά

Πληρώνονται τα μερίσματα Β τριμήνου και αναδρομικά. Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) ενημερώνει τους …