Πιτσιλής στον ΣΚΑΪ: Έρχεται «μεγάλη διασταύρωση» για τις δηλώσεις έως 10.000 ευρώ

Ο έλεγχος των δηλώσεων θα γίνεται με την σύγκριση των διαθέσιμων στοιχείων των δαπανών και των εισοδημάτων των φορολογουμένων

«Σαφάρι» ελέγχων για τις σχεδόν 4 εκατ. δηλώσεις που υποβλήθηκαν και δείχνουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ αναμένεται τους επόμενους μήνες 

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής,μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μέσα στο φθινόπωρο θα γίνει μια «μεγάλη διασταύρωση στοιχείων»  προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο αληθεύουν όλες αυτές οι φορολογικές δηλώσεις. 

Ο έλεγχος των δηλώσεων θα γίνεται με την σύγκριση των διαθέσιμων στοιχείων των δαπανών και των εισοδημάτων των φορολογουμένων. 

Έρχεται μητρώο POS 

Αυτή την εβδομάδα θα βγει η απόφαση για την δημιουργία μητρώο POS, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις να δηλώσουν αν έχουν ελληνικό ή ξένο pos. 

Ο κύριος Πιτσιλής αναφέρθηκε ακόμα στους συνολικά 50.000 επιτόπιους ελέγχους που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα  από την αρχή του χρόνου. 

«Πάμε ακόμα πιο διαβασμένοι στους ελέγχους χάρη στην διασύνδεση της πλατφόρμας myDATA, με τα στοιχεία συναλλαγών από τα POS» είπε χαρακτηριστικά. 

Το επόμενο βήμα είναι η διασύνδεση του POS με την ταμειακή μηχανή της επιχείρησης, ένα πολύ σύνθετο και πολύπλοκο  ψηφιακό εγχείρημα 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργούλης: Αν δεν ήμουν αθώος δεν θα κατέβαινα υποψήφιος

Η πενταετία ήταν δημιουργική και προσέφερα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, τόνισε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και εκ νέου …