Τζεντιλόνι: Καλά νέα για όλους η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα

«Τα θετικά νέα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά επίσης καθώς τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν αριθμό φυσικών καταστροφών» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας

«Καλά νέα» χαρακτήρισε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι τη επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, μετά την αναβάθμισή της από τον οίκο DBRS την Παρασκευή.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα σε αυτόν τον πρώτο οίκο αξιολόγησης είναι καλά νέα, βεβαίως για την ΕΕ, την ευρωζώνη και ειδικά για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

Παράληλλα πρόσθεσε ότι «αυτά τα θετικά νέα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά επίσης καθώς τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν αριθμό φυσικών καταστροφών και το γεγονός ότι από μακροοικονομική και οικονομική άποψη το να υπάρχει αυτή η πρόοδος είναι πολύ καλό για τη χώρα».

Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS έδωσε την Παρασκευή την επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά ομόλογα, αναβαθμίζοντας το αξιόχρεό τους στην κατηγορία ΒΒΒ(low) με σταθερές προοπτικές από ΒΒ(high) με σταθερές προοπτικές.

Είναι ο πρώτος από τους τέσσερις αναγνωρισμένους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οίκους, ο οποίος δίνει στην Ελλάδα ξανά την επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρωμές ΟΠΕΚΑ, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, προνοιακά Μαιου 2024

ΟΠΕΚΑ. Πληρωμή ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, προνοιακά επιδόματα και παροχές για τον μήνα Μάιο 2024. …