Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: Η Ε.Ε. μας δίνει τη δυνατότητα να απορροφήσουμε ευκολότερα τα 2,25 δισ. ευρώ

Υπάρχει ειδικό αποθεματικό για τους αγρότες, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να κινηθεί πέραν του προυπολογισμού της ΕΕ", ανέφερε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι ένα μέρος από τα 2,25 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν εχθές για την στήριξη της Ελλάδας μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία, είναι ευελιξίες, δηλαδή "μας δόθηκε η δυνατότητα να απορροφήσουμε ευκολότερα τα χρήματα ή να τα κατευθύνουμε για την κάλυψη αναγκών στη Θεσσαλία και τις υπόλοιπες πληττόμενες περιοχές".

Διευκρίνισε ότι εάν η Ελλάδα δεν λάμβανε αυτή την έγκριση, δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών.
Αναφερόμενος στο "φρέσκο" χρήμα που μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα, τόνισε ότι "μέχρι το τέλος του έτους η χώρα μπορεί να λάβει μία  πρώτη δόση ύψους 250 εκατομμυρίων από το παλιό ΕΣΠΑ ενώ έχουμε λαμβάνειν  ένα ποσό και από το λεγόμενο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, το αποκαλούμενο και Ταμείο Φυσικών Καταστροφών, ο προϋπολογισμός του οποίου έχει ολοκληρωθεί στην Ευρώπη.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε επίσης ότι υπάρχει και ένα ειδικό αποθεματικό για τους αγρότες, για το οποίο θα υποβληθεί σχετική αίτηση στη Γενική Διεύθυνση που ασχολείται με αυτά, της Γεωργίας και της Αλιείας.

Κληθείς να απαντήσει για τα χρήματα που θα διατεθούν για την στήριξη των πληγέντων από εσωτερικούς πόρους, ο υπουργός ανέφερε ότι "υπάρχουν ήδη κινήσεις από το ταμείο κρατικής αρωγής που έχει ξεκινήσει και κάνει εκταμιεύσεις σχετικά με όλα αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση που θα υπάρξει με τους εκπροσώπους Τραπεζών, ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι θα υπάρξει και μία πρωτοβουλία από την πλευρά τους, σχετικά με τα δάνεια που έχουν δοθεί στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον άνδρα που συμμετείχε στο επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου στα δικαστήρια του Βόλου

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ της συνηγόρου πολιτών του …