Πεθαίνοντας (κυριολεκτικά) για μεροκάματο-«Η 13ωρη εργασία του Α.Γεωργιάδη φέρνει αύξηση καρκίνων»

Η γνωστή από την περίοδο της πανδημίας και των εμβολίων καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και είπε ότι θα υπάρξει αύξηση των καρκίνων αλλά και διαφόρων νόσων, επειδή νομιμοποιείται η 13ωρη εργασία!

Εξήγησε ότι η έκθεση των εργαζομένων για περισσότερες ώρες καθημερινά και εβδομαδιαία σε ακτινοβολίες όλων των μορφών, θόρυβο και πληθώρα χημικών παραγόντων θα δημιουργήσει πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους και θα οδηγήσει σε περισσότερους καρκίνους.

«Ποιος θα πληγεί με την αλλαγή του ανώτατου επιτρεπτού ορίου σε κάθε παράγοντα προς το χαμηλότερο για προστασία των εργαζόμενων, όπως τεκμηριώνεται από την ΕΕ; Θα πληγεί η βιομηχανία. Η βιομηχανία της χώρας μας αργά ή γρήγορα θα το πληρώσει. Εν τω το μεταξύ όμως θα έχουμε χάσει ανθρώπους».

Θυμίζουμε πως το νέο εργασιακό ν/σ/ νομιμοποιεί για πρώτη φορά την εργασία σε δύο εργοδότες, πρόβλεψη στην οποία αντιδρούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Απαιτούνται απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα για τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ

H γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη υποστηρίζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών …