Στουρνάρας: Στην κορύφωσή τους τα επιτόκια στην ΕΚΤ - Επόμενο βήμα η μείωση

«Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στην κορυφή των επιτοκίων», ανέφερε στην Boersen-Zeitung. «Όπως έχουν τα πράγματα, υποθέτω ότι το επόμενο βήμα μας θα είναι η μείωση των επιτοκίων», τόνισε χαρακτηριστικά

Αισιόδοξα μηνύματα για χιλιάδες δανειολήπτες -όχι μόνο στην Ελλάδα- στέλνει με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, 

Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι «τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πιθανότατα έχουν κορυφωθεί και η επόμενη κίνηση αναμένεται να είναι η μείωση», αφήνοντας την ελπίδα ανοιχτή για ανατροπή του κλίματος που έχει διαμορφωθεί μετά την τελευταία αύξηση κατά 25 μονάεδς βάσης (0,25%) και τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.

«Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στην κορυφή των επιτοκίων», ανέφερε στην Boersen-Zeitung. «Όπως έχουν τα πράγματα, υποθέτω ότι το επόμενο βήμα μας θα είναι η μείωση των επιτοκίων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον άνδρα που συμμετείχε στο επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου στα δικαστήρια του Βόλου

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ της συνηγόρου πολιτών του …