ΣΥΡΙΖΑ: Πόλεμος χαρακωμάτων δύο μέρες πριν από τις κάλπες

Εκτιμώ και σέβομαι στην κυρία Αχτσιόγλου, λέει ο συνυποψήφιός της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ  - Δηλώσεις στελεχών για το «φαινόμενο Κασσελάκης» - «Όχι» από Έλενα Ακρίτα και Όθωνα Ηλιόπουλο να παραιτηθούν για να ανοίξει ο δρόμος προς τη Βουλή για τον Κασσελάκη

Σε πόλεμο χαρακωμάτων εξελίσσεται η εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του δεύτερου γύρου ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου ανταλλάσσουν βολές, μετρούν συμμάχους και αντιπάλους ενώ ένας ανελέητος πόλεμος είναι σε εξέλιξη και στα social media. Ωστόσο, τα σενάρια που ήθελαν να ανοίγει ο δρόμος ώστε να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης απομακρύνονται, αφού κάτι τέτοιο προϋποθέτει την παραίτηση ενός εκ των τριών βουλευτών επικρατείας του κόμματος και ακολούθως των επιλαχόντων που βρίσκονται πάνω από εκείνον στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, αφού τόσο η κυρία Έλενα Ακρίτα, όσο και ο κ.Οθων Ηλιόπουλος έκαναν γνωστό ότι η παραίτηση δεν είναι στις προθέσεις τους. Μένει πάντως, να τοποθετηθεί ο τρίτος βουλευτής Επικρατείας και από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του κ.Κασσελάκη, ο κ.Βαγγέλης Αποστολάκης. 

Νωρίτερα, ωστόσο, απάντηση σε όσα του καταλογίζουν για «πόλεμο» μέσω των social media στην Έφη Αχτσιόγλου έδωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο twitter (X) σχολίασε ότι εκτιμά και σέβεται την κ. Αχτσιόγλου, όπως και όλους στο κόμμα, ως συναγωνίστρια και όχι αντίπαλο.

Παράλληλα, λέει πως την πιστεύει απόλυτα για όσα αναφέρει στο εξώδικο που απέστειλε.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Πέμπτη 21/9/23

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι:

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Ανθρώπους που από τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί στη μάχη για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο.

Προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις.

Από τα ΜΜΕ του συστήματος, αλλά ακόμα και από εκείνα του κόμματος, ως υποψήφιος που δεν έχει την ομπρέλα προστασίας του κομματικού σωλήνα.

Και από το ίδιο το Μαξίμου, που με πολεμάει λυσσαλέα πριν καν εκλεγώ.

Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλες τις επιθέσεις.

Και να τις συντρίψω μία προς μία.

Όμως να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας.

Δευτέρα 25/9/23

Είμαστε μία γροθιά.

Και είμαστε με το φως».

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή της, η κυρία Αχτσιόγλου, καταλόγισε στον αντίπαλό της υποτιμητική διάθεση απέναντί της για το γεγονός ότι είναι γυναίκα.  Αφού επανέλαβε ότι η μόνη πολιτική πρόταση στο τραπέζι είναι η δική της και δηλώνει ότι βεβαίως και επιμένει στη διεξαγωγή debate. Ωστόσο, η κυρία Αχτσιόγλου σημείωσε ότι το γεγονός ότι είναι γυναίκα έχει λειτουργήσει αρνητικά, ενώ πρόσθεσε ότι και η ίδια η αναφορά του κ.Κασσελάκη στην ίδια με το μικρό της όνομα, έναντι της αναφοράς στον κ.Τσακαλώτο με το ονοματεπώνυμό του, δείχνει «υποτιμητικό "στυλάκι" ακριβώς γιατί είμαι γυναίκα».

Ειδικότερα, η κυρία Αχτσίγλου στην ερώτηση «το γεγονός ότι είστε γυναίκα είναι, πιστεύετε, πλεονέκτημα ή μειονέκτημα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία; Νιώσατε να σας μειώνει το ότι ο κ. Κασσελάκης σε πρόσφατη δήλωσή του σας αποκάλεσε με το μικρό σας όνομα ή μήπως ήταν μια προσπάθεια επίδειξης οικειότητας;», απάντησε:

«Προφανώς και το φύλο μου έχει λειτουργήσει αρνητικά και υποψιάζομαι ότι κάθε γυναίκα που θα βρισκόταν στη θέση μου το ίδιο θα σας έλεγε αν ήθελε να φανεί ειλικρινής. Υπάρχει ένας εμπεδωμένος σεξισμός και πολύ βαθιά ανδροκρατικά στερεότυπα στην ελληνική κοινωνία. Ακόμα και άνθρωποι θετικά διακείμενοι απέναντί μου, δυσκολεύονται να δεχτούν μια γυναίκα η οποία δεν θα έχει τη θέση υποστηρικτή, συμβούλου ή γραμματέα δίπλα σε έναν ισχυρό άντρα, αλλά θα είναι η ίδια στο τιμόνι. Αυτό συμβαίνει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι σε άλλα κόμματα. Αναφορικά, τώρα, με το δεύτερο ερώτημα, γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτου που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή «έλα τώρα, τελείωνε» και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό «στυλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη «φυσική» τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν».

Παράλληλα, όμως, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δημόσιες τοποθετήσεις τους παίρνουν θέση απέναντι στους δύο υποψηφίους, ενώ λίγο η βουλευτής Επικρατείας Ελενα Ακρίτα -που αρχικά είχε ταχθεί υπέρ της κυρίας Αχτσιόγλου και πλέον συντάσσεται με τον κ.Κασσελάκη- δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί για να διευκολύνει είσοδό του στη βουλή. Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και ο κ.Οθων Παπαδόπουλος. Μιλώντας, πάντως, νωρίτερα σήμερα στον Σκάι, ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι «ο Μητσοτάκης δεν πέφτει από ναυτιλιακό broker της Αμερικής». 

«Δεν βλέπω μαχαίρια, βλέπω αντιπαράθεση απόψεων,  δυστυχώς από τη μία πλευρά από το στρατό που είναι στο διαδίκτυο με τον κ. Κασσελάκη, βλέπω και συμπεριφορές οι οποίες είναι προβληματικές, ορισμένοι μάλιστα συμπεριφέρονται με ένα τρόπο, ο οποίος όχι απλώς δεν είναι ευγενής, είναι πολύ κακός, δεν θα ήθελα να τον χαρακτηρίσω, εναντίον της κ. Αχτσιόγλου και όλων των άλλων» δήλωσε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα, στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση αν υπάρχει στρατός του κ. Κασσελάκη απάντησε: «Υπάρχει στρατός, δεν λέω έμμισθος στρατός, υπάρχει στρατός. Αυτό συμβαίνει, επί ένα μήνα γίνεται αυτό και ο κ. Κασσελάκης δεν καταδικάζει. Ο Πολάκης, δε, βρίζει όποιον μιλάει ελληνικά».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η αντιπαράθεση πρέπει να έχει κανόνες, να μην γίνεται με όρους μέρους του διαδικτύου, μερικές φράσεις είναι υποκοσμιακές».

Για τον κ. Κασσελάκη είπε «τον περιγράφω ως σιωπηλό για φαινόμενα που εκτυλίσσονται στο όνομά του».

Σε ερώτηση αν ο κ. Κασσελάκης έχει πολιτικές απόψεις απάντησε: «Να τον καλέσετε να σας πει. Γίνονται συζητήσεις με μονολόγους των βίντεο, μόνο εικόνα, όχι ανταλλαγή απόψεων».

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιπλέον φόρο το 77% - Στα 349 ευρώ η μέση επιστροφή

Για τους 77 στους 100 φορολογούμενους δεν προκύπτει επιπλέον φόρος- Επιπλέον φόρο καλούνται να πληρώσουν …