Eurostat: Στο 2,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη

Επιτέλους μονοψήφιο στον πληθωρισμό τροφίμων 8% στην Ελλάδα 8,8% στην ευρωζώνη - Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ελλάδα υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 2,4% ετησίως από το 3,5% του Αυγούστου

Σημαντική αποκλιμάκωση εμφάνισε ο πληθωρισμός στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Eurostat, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ελλάδα υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 2,4% ετησίως από το 3,5% του Αυγούστου, στην τρίτη χαμηλότερη μέτρηση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης. Σε επίπεδο μήνα ωστόσο, οι τιμές στη χώρα μας αυξήθηκαν από τον Αύγουστο με ρυθμό 1,9%, τον υψηλότερος στην Ευρωζώνη (ακολουθεί η Ιταλία με 1,7% και η Αυστρία με 1%)

Σε επίπεδο ευρωζώνης ο δείκτης επιβράδυνε επίσης σημαντικά στο 4,3% ετησίως από το 5,2% του Αυγούστου, κινούμενος αρκετά καλύτερα από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι που εκτιμούσαν ότι θα υποχωρούσε λιγότερο στο 4,5%.

Παράλληλα, μονοψήφιο νούμερο κατέγραψε επιτέλους, ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα που άγγιξε το 8% και 8,8% στην ευρωζώνη

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Real Estate: Τα ακριβότερα οικόπεδα στην Αττική - Το κατασκευαστικό κόστος κατοικιών ανά τ.μ

To κόστος για ένα κτίριο κατοικιών Ενεργειακής κλάσης Α στην Αττική είναι στα 1.900 ευρώ/τμ …