ΑΒ Βασιλόπουλος:-Με κέρδη 143 εκατ. την τελευταία πενταετία απέλυσε 878 εργαζόμενους

Σε μια εποχή που ο κλάδος των σούπερ μάρκετ σημειώνει μεγάλα κέρδη, επιβάλλοντας ληστρικές τιμές στα προϊόντα η «ΑΒ Βασιλόπουλος» προχωρά σε 878 απολύσεις εργαζομένων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα του συγκεκριμένου χώρου θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου Ahold Delhaize Group , πετάει στο δρόμο της ανεργίας εκατοντάδες εργάτες.

Με τζίρους την τελευταία τριετία που αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ (!!!) και κέρδη την τελευταία πενταετία που ανέρχονται σε 143 εκατ. ευρώ, τα αφεντικά του «ΑΒ Βασιλόπουλος» έχουν το θράσος να επικαλούνται τη …ζημιά των περίπου 2 εκατ. ευρώ του 2022 για να προχωρήσουν σε μαζικό «πετσόκομμα» εργαζομένων.

Αναλυτικά τα κέρδη του ομίλου:

— Το 2018 είχε καθαρά κέρδη 34,6 εκατ. ευρώ

— Το 2020 είχε καθαρά κέρδη 39 εκατ. ευρώ

— Το 2021 είχε καθαρά κέρδη 42,97 εκατ. ευρώ

— Το 2022 είχε ζημιά 2,08 εκατ. ευρώ

Μια …«ζημιά» που φυσικά δεν προέρχεται από τις αποδοχές των εργαζομένων αλλά από τις μαζικές επενδύσεις του ομίλου ύψους σε ετήσια βάση 60 – 70 εκατ. ευρώ (την τριετία 2020 – 2021 – 2022) για τη δημιουργία νέων καταστημάτων, ανακαινίσεις υφιστάμενων, αλλά και επέκταση των αποθηκών του. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη του ομίλου θα επενδυθούν 181 εκατ. ευρώ την τριετία 2023 – 2025.

Παρά την αύξηση των καταστημάτων και τις επενδύσεις, ο αριθμός των εργαζομένων το 2021 ήταν μικρότερος σε σύγκριση με το 2020 (14.774 έναντι 15.386), αφού ο όμιλος πάλι απέλυσε προσωπικό. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Από 14.774 άτομα το 2021 ο αριθμός μειώθηκε στα 13.896 άτομα το 2022, δηλαδή κατά 878 άτομα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι επενδύσεις του ομίλου δεν αφορούν τα συμφέροντα των εργαζομένων του. Αντίθετα πρώτο μέλημα των αφεντικών παραμένει η αύξηση της κερδοφορίας, το μερίδιο της αγοράς και κυρίως το ξεζούμισμα των εργαζομένων, οι οποίοι θα δουλεύουν περισσότερες ώρες για να καλύπτουν τις ανάγκες της επιχείρησης. Αφού παρότι το προσωπικό μειώνεται τα καταστήματα αυξάνονται!!! Σε αυτή την επιχείρηση θα συνδράμει και ο νόμος Γεωργιάδης κάνοντας καθεστώς τα 12ωρα και τα 13ωρα. Τη δουλειά ήλιο με ήλιο. Με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης…

Και το «κερασάκι στην τούρτα». Τα αφεντικά της «ΑΒ Βασιλόπουλος» ξεδιάντροπα ισχυρίστηκαν ότι για τα …«άσχημα» οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου έπαιξε ρόλο και η συμμετοχή στο «καλάθι του νοικοκυριού» με πάνω από 70 προϊόντα, που επηρέασε αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα κατά 1 εκατ. ευρώ. Τέτοια πρόκληση απέναντι στον εργαζόμενο λαό που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε ένα τυφώνα ακρίβειας που την ίδια ώρα προσέφερε στην «ΑΒ Βασιλόπουλος» τα τελευταία 5 χρόνια 143 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη… 

Υ.Γ: «…Και Του πουλιού το γάλα», λοιπόν είναι μόνο για τους μετόχους

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ελληνική Οικονομία: Το μήνυμα των αγορών και των οίκων αξιολόγησης - Οι προβλέψεις

Τι αναφέρουν οι εκθέσεις και οι εκτιμήσεις που δημοσιοποιήθηκαν το προηγούμενο δεκαπενθήμερο  Μετά από ένα …