Les Echos: Η αναγέννηση του Χρηματιστηρίου των Αθηνών

Η χώρα ανακάμπτει από την κρίση με εντυπωσιακό τρόπο, γράφει σήμερα η γαλλική οικονομική εφημερίδα

Για αναγέννηση του Χρηματιστηρίου των Αθηνών κάνει λόγο στο σημερινό της φύλο η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos υπογραμμίζοντας ότι ο δείκτης του έχει εδώ και ένα χρόνο μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, αλλά και ότι οι επενδυτές το βλέπουν με νέο μάτι, καθώς διαφαίνεται η προοπτική οι ελληνικές μετοχές να εισέλθουν ξανά μεσοπρόθεσμα στον δείκτη MSCI των αναπτυγμένων αγορών.

«Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα, η χώρα ανακάμπτει από την κρίση με εντυπωσιακό τρόπο, είναι από τους κύριους παραλήπτες νέων ευρωπαϊκών κονδυλίων και σύντομα αναμένεται να επανέλθει στην αξιολόγηση της επενδυτικής βαθμίδας», αναφέρει στην γαλλική εφημερίδα ο επικεφαλής έρευνας των ευρωπαϊκών μετοχών στο Amundi Institute.

Η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει επίσης ότι για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια ένα τραπεζικό ίδρυμα, η Optima Bank, εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, το 2006, η ελληνική οικονομία ζούσε ένα παραμύθι και οι εισαγωγές μετοχών διαδέχονταν η μια την άλλη ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεκαεπτά χρόνια μετά, πρόκειται για ένα γεγονός: για πρώτη φορά από τότε που η Ελλάδα μπήκε στη χειρότερη ύφεση της ιστορίας της, μια τράπεζα ετοιμάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο» υπογραμμίζει η γαλλική οικονομική εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: Βγαίνει στον δρόμο με scanner για να «πιάσει» όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας

Όπως δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στον ΣΚΑΪ, το να έχουμε πολίτες δυο κατηγοριών με κάποιους …