Σύγκρουση Μητσοτάκη – Κασσελάκη από διαφορετικά «δωμάτια»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη «καρφώνοντάς» τον πως δεν φαίνεται να έχει καμία ιδιαίτερη σχέση με την Αριστερά

Του Αντώνη Αντζολέτου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον παραδοσιακό τρόπο, ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω των social media πραγματοποίησαν την πρώτη τους σύγκρουση. Και στην κόντρα μπήκε δυνατά και ο Παύλος Μαρινάκης που κατηγόρησε τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επικοινωνιακό σόου στις πλημμυρισμένες περιοχές που επισκέφθηκε. Πριν λίγες ημέρες οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον υποτίμησαν και αυτό δεν τους βγήκε σε καλό. Έχασαν δυο φορές και μάλιστα με καθαρή διαφορά. Θα κάνουν το ίδιο και στο «γαλάζιο στρατόπεδο»; Τα παθήματα στην πολιτική γίνονται μαθήματα ειδικά όταν παραδείγματα προς απομίμηση είναι οι αντίπαλοι.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη «καρφώνοντάς» τον πως δεν φαίνεται να έχει καμία ιδιαίτερη σχέση με την Αριστερά και για το ότι δεν έχει διατυπώσει πολιτικές θέσεις. Σε αυτό το οποίο αναμένεται να επενδύσει ακόμα πιο πολύ η Νέα Δημοκρατία είναι πως ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εκπροσωπεί το νέο έχοντας ως «υπαρχηγούς» τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί μέχρι αυτή την ώρα τα παραδοσιακά μέσα. Συνεντεύξεις, δηλώσεις, ομιλίες στις περιοδείες που πραγματοποιεί και φυσικά όποτε κρίνει απαραίτητο τη Βουλή. Προεκλογικά και μόνο είχε ενεργοποιήσει το Tik Tok. Ο Στέφανος Κασσελάκης «ζει και βασιλεύει» στον κόσμο των social media. Απάντησε στον πρωθυπουργό διαδικτυακά, υπενθυμίζοντάς του τι είχε υποσχεθεί στους πολίτες της Καρδίτσας το 2021 σε σχέση με τις πλημμύρες και τι τελικά έγινε.

Θα συναντηθούν ποτέ οι δυο τους; Πολύ δύσκολα. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πρώτος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής. Για κάποιους ο νέος πρόεδρος κερδίζει χρόνο, καθώς εκτιμάται πως δεν είναι ακόμα έτοιμος να αναμετρηθεί στην Ολομέλεια σε μια προ ημερησίας συζήτηση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και ειδικά με τον πρωθυπουργό. Η ουσία, όμως δεν αλλάζει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ALPHA επανέλαβε αυτό που έλεγε σε όλη την προηγούμενη κυβερνητική του θητεία. Πως θα εξαντλήσει την τετραετία.

Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια χωρίς τον φυσικό του αρχηγό στη Βουλή; Ήδη έρχεται η κορυφαία μάχη του προϋπολογισμού και παρά την επαρκή παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου το κενό ενδεχομένως να φανεί. Ο έμπειρος Θάνος Πλεύρης δεν άφησε χθες ανεκμετάλλευτη την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση των αξιωματούχων στα έδρανα της Βουλής, χαρακτηρίζοντάς τον «πρόεδρο χειροκροτητή». Σίγουρα η πρώτη εμπειρία του Στέφανου Κασσελάκη στην Ολομέλεια δεν ήταν αυτή που περίμενε. Και πολλοί στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείστηκαν πως ο Μάκης Βορίδης έκανε λάθος προσφωνώντας τον «Φαμελλάκη». Παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τον Νίκο Ανδρουλάκη, όμως το διάστημα που ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη είχε μείνει εκτός Βουλής ήταν πολύ μικρότερο και το ΠΑΣΟΚ δεν κατείχε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή σύγκρουση που ο χρόνος θα δείξει ποιος θα την κερδίσει. Οι δυο αρχηγοί θα συγκρούονται μόνο από διαφορετικά «δωμάτια» εκτός και αν προεκλογικά πραγματοποιηθεί το πολυπόθητο debate που ούτε στις αυτοδιοκητικές εκλογές πραγματοποιήθηκε. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει το πλεονέκτημα να θεωρείται «άγραφο χαρτί» και να επενδύει στην εικόνα και τη δημοφιλία που έχει στον κόσμο. Έχει υποσχεθεί πως η επαφή του με την κοινωνία θα είναι συνεχής και αυτό αναμένεται να κάνει.

Είναι το σημείο, άλλωστε στο οποίο μπορεί να υπερτερήσει και να επιχειρήσει να κάνει τη διαφορά. Το γεγονός πως οι πρώτες δημοσκοπήσεις δεν του έδωσαν κανέναν «αέρα» δείχνει πως ο δρόμος θα είναι μακρύς. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής δεν θα βαρύνουν το βιογραφικό του, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αν το «κοντέρ» γράψει πολύ χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με το 2019 η «μουρμούρα» θα ξεκινήσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή έχει περισσότερο να αντιμετωπίσει τον «κρυφό εαυτό» της Νέας Δημοκρατίας, τους «αντάρτες» δηλαδή που αυτονομήθηκαν, παρά να αναμετρηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολική ψήφος - Κεραμέως: Πώς θα την στείλετε με τρία απλά βήματα

«Δείτε πώς θα στείλετε την ψήφο σας με τρία απλά βήματα» αναφέρει η υπουργός Εσωτερικών …