Στοίχημα της κυβέρνησης η πάταξη της αισχροκέρδειας

Επιπρόσθετα, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται νέες «καμπάνες» για αυξήσεις στις τιμές των σχολικών ειδών.

Στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί αποτελεί για την κυβέρνηση η πάταξη της αισχροκέρδειας .

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, από την στιγμή που πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία που ορίζει πως όσοι από τους προμηθευτές- έμποροι (super market), σκοπεύουν να κάνουν αυξήσεις , πρέπει να αποστέλλουν τους τιμοκαταλόγους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, δεν έχει υπάρξει ούτε μια αποστολή τιμοκαταλόγου με αυξημένες τιμές.

Το παραπάνω σαφέστατα δικαιολογείται από το γεγονός πως μια δυνητική αύξηση τιμών συνεπάγεται ικανοποιητική δικαιολόγηση που θα πρέπει να δοθεί για την κίνηση αυτή.

Επιπρόσθετα, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται νέες «καμπάνες» για αυξήσεις στις τιμές των σχολικών ειδών.

Υπενθυμίζεται πως μια εβδομάδα πριν επεβλήθη πρόστιμο 230.150 ευρώ  με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα σε εταιρεία επειδή διέθεσε σχολικά είδη παραβιάζοντας το πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους.

Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, που διαπιστώθηκε εκ του αποτελέσματος πως είχαν πάρει διαστάσεις μάστιγας, όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα φαίνεται πως έχει φτάσει να συγκαταλέγεται στις ακριβότερες χώρες όσον αφορά την αγορά βασικών ειδών.

Ενδεικτικά, ένα καλάθι με γάλα, ψωμί, αβγά, κοτόπουλο, ντομάτα και πατάτες αυτή τη στιγμή κοστολογείται στην Αθήνα στα 19.5% την ώρα που στη Μαδρίτη στοιχίζει 16,4, στη Λισαβόνα 15,9 ευρώ και είναι ελαφρώς φθηνότερο μόνο από την Ρώμη όπου εκεί το αντίστοιχο αντίτιμο υπολογίζεται στα 21,4 ευρώ.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

770€ ετησίως χάνει κάθε Έλληνας από την έλλειψη κεφαλαιοποιητικού συνταξιοδοτικού συστήματος

Πόσο επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός, τι προτείνει το ΚΕΦΙΜ Λίγο περισσότερο από μία μέση σύνταξη του ιδιωτικού τομέα, …