Μητσοτάκης από Γρανάδα: Στη διεύρυνση της ΕΕ θα είμαστε αμετακίνητοι στο σεβασμό του κράτους δικαίου

Και η Επιτροπή πρέπει να είναι αντικειμενική στις εκτιμήσεις της για τις επιδόσεις των υποψηφίων κρατών-μελών, είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε «να μην επικρατεί η γεωπολιτική παράμετρος έναντι των κριτηρίων ένταξης».

Στη συζήτηση για τον στρατηγικό προσανατολισμό της ΕΕ, στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Γρανάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράμμισε ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι πρόοδοι που έχει πετύχει η ΕΕ στη διάρκεια της πανδημίας, στο RRF, στο θέμα της ενέργειας.

Διότι, όπως είπε, «πρέπει πρώτοι εμείς να αναγνωρίσουμε την γεωπολιτική μας θέση», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «πρέπει να κάνουμε ακόμη πολλά».

Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα είμαστε αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τον σεβασμό του κράτους δικαίου, ενώ πρόσθεσε ότι και η Επιτροπή πρέπει να είναι αντικειμενική στις εκτιμήσεις της για τις επιδόσεις των υποψηφίων κρατών-μελών και να μην επικρατεί η γεωπολιτική παράμετρος έναντι των κριτηρίων ένταξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

Ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε πως η Ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα της πλημμυρίδας των ευρωπαϊκών πόρων, τα …