Καιρίδης στον ΣΚΑΪ για τη Μέση Ανατολή: Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών

Ανησυχία για νέο κύμα μεταναστών από την Παλαιστίνη – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της χώρας - Πολύ δύσκολη κατάσταση που θα διαρκέσει αρκετό διάστημα

Για την ανησυχία που επικρατεί σχετικά με την πιθανότητα νέου κύματος μεταναστών από την Παλαιστίνη και για τις επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα μας ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.  

Αυτά τα ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος και κατά την έκτακτη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, με κύριο μέλημα τη διασφάλιση της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας της χώρας και την ετοιμότητα όλων των αρμόδιων υπηρεσιών σε κατάσταση εγρήγορσης και συναγερμού.

Όπως δήλωσε ο κύριος Καιρίδης, οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών στην χώρα βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της χώρας, τόσο τα χερσαία όσο και στα αεροδρόμια.

Η Ελλάδα συνομιλεί με την Αίγυπτο από όπου πιθανότατα θα επιχειρήσουν να  περάσουν στην Ευρώπη όσοι φύγουν από την Γάζα. Προς το παρόν πάντως η Αίγυπτος έχει κλείσει το πέρασμα από τη Γάζα.

Οι Παλαιστίνιοι που φτάνουν στην Ελλάδα θεωρούνται πρόσφυγες – κάνουν αίτηση ασύλου και τους δίνεται άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα. Ωστόσο κάθε αίτηση εξετάζεται κατά περίπτωση, και με πολύ αυστηρή διαδικασία ταυτοποίησης. τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Στις δομές φιλοξενίας αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 3.000 αιτούντες άσυλο παλαιστινιακής καταγωγής. 

Για το επεισόδιο στη δομή της Σάμου ο υπουργός τόνισε ότι το βίντεο κυκλοφόρησε από ουγγρικό ακροδεξιό σάιτ που ειδικεύεται σε αυτές τις «αναστατώσεις». Οι δομές είναι απολύτως ήρεμες και ασφαλείς, δήλωσε ο κύριος Καιρίδης. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 27.4.2024

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν …