Τουρκία: Βασικό θέμα στα ΜΜΕ η επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για το Μεσανατολικό

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν πρότεινε την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους, με εγγυήτρια χώρα και την Τουρκία

Βασικό θέμα έγινε στα τουρκικά ΜΜΕ η επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα, στη σκιά των αιματηρών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός προτίθεται να μεταβεί στο Ισραήλ. Τη Δευτέρα εξάλλου, ξεκίνησε ο ελληνοτουρκικός διάλογος μεταξύ των υφυπουργών Εξωτερικών. Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης συνομιλούσαν για 4 ώρες για να φτάσουν σε κάποιες συμφωνίες που θα υπογραφούν στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα ξεκινά, σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών, και ο πολιτικός διάλογος, που κρίνεται πιο «ακανθώδης». 

«O πρόεδρος Ερντογάν είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνομιλία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή, και πολλές άλλες ανησυχητικές εξελίξεις στην περιοχή» ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Μητσοτάκη (…) Στη συνομιλία τέθηκαν τα ζητήματα της  σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή. Ο Ερντογάν έδωσε εντυπωσιακά μηνύματα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία  κάνει και θα κάνει  κάθε είδους προσπάθεια για τον τερματισμό της συγκρούσεις που σε περίπτωση της συνέχισης της θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο» σχολίασε από πλευράς του το δίκτυο CNN Turk.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν πρότεινε την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους, με εγγυήτρια χώρα και την Τουρκία. Ο Φιντάν συνομίλησε με ηγέτη της Χαμάς. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναρτήθηκαν οι πίνακες με όλες τις τιμές ρεύματος Μαιου 2024

Αναρτήθηκαν οι πίνακες με όλες τις τιμές ρεύματος Μαΐου 2024, που προσφέρονται από τους προμηθευτές …