Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,2 δισ. ευρώ

Στα 5,2 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα σε ταμειακή βάση το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου έναντι μόλις 16 εκατ. ευρώ πέρυσι

Στα 5,2 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου έναντι μόλις 16 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το εννεάμηνο του 2023, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 494 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 5,380 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε 44,851 δισ. ευρώ, από 40.482 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 43.,38 δισ . ευρώ, από 43,925 δισ ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γκιουλέρ: «Θα ήμασταν… ευχαριστημένοι εάν η Ελλάδα αποκτούσε F-35»

Επίδειξη αδιαλλαξίας για το κυπριακό από τον Γιασάρ Γκιουλέρ: «Στην Κύπρο επικρατεί ειρήνη εδώ και …