Βορίδης: Σημαντικό που ένας ακόμη οίκος μας δίνει την επενδυτική βαθμίδα

«Ξεκάθαρη και προφανής η αμηχανία και αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο υπ. Επικρατείας

«Ένας ακόμη μεγάλος και αναγνωρισμένος οίκος βελτιώνει το επενδυτικό προφίλ και μας δίνει την επενδυτική βαθμίδα. Το γεγονός ότι έρχονται επενδυτικοί οίκοι τους οποίους ακούνε οι δικοί τους επενδυτές και μας δίνουν την επενδυτική βαθμίδα, βελτιώνει σημαντικά τις δυνατότητες της χώρας να προσελκύσει επενδύσεις», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. 

«Η χώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν ήταν επενδύσεων. Αυτό αλλάζει τώρα. Είναι σημαντικό για τις επενδύσεις, για την αποκλιμάκωση των επιτοκίων, για την εξοικονόμηση ποσών. Αυτή η κυβέρνηση έχει διατηρήσει τη δημοσιονομική σταθερότητα. Η κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα, σε συνδυασμό με την αφοσίωση αυτής της κυβέρνησης στην εξασφάλιση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και της δημοσιονομικής σταθερότητας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τις ευμενείς αξιολογήσεις», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης. 

Αναφερόμενος στη δήλωση Στ. Κασσελάκη για την αξιολόγηση της χώρας από την Standard & Poors, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε: «Είναι ξεκάθαρη και προφανής η αμηχανία και αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έχουμε αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων και τις δαπάνες στον τομέα της Υγείας. Το ίδιο έχει γίνει μετά από χρόνια, δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Στο εισόδημα, υπάρχει μία ξεκάθαρη αύξηση του εισοδήματος από τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών, με την αύξηση του κατώτατου μισθού και τώρα η αύξηση του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια».  

«Είναι προφανές ότι αυτό που έχει συμβεί με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, το οποίο συνέβη με τον οξύτερο τρόπο στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και στις αυτοδιοικητικές εκλογές επικυρώνεται η απόφανση του ελληνικού λαού, που απορρίπτει τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να τερματίσει ούτε δεύτερος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε πολλές περιπτώσεις ήρθε τέταρτος.  Ίσως ορισμένοι πίστευαν ότι η εκλογή νέου αρχηγού θα έφερνε και νέο αέρα στο κόμμα, είναι ξεκάθαρο ότι όχι μόνο δεν έρχεται νέος αέρας αλλά επιτείνεται η κρίση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι εντάσεις γίνονται μεγαλύτερες», πρόσθεσε. 

«Η ήττα της αριστεράς έχει στρατηγικά χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι οι βασικές ιδέες και απόψεις τους απορρίπτονται. Αυτό δεν λύνεται με την αλλαγή αρχηγού», τόνισε. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι

«Αμετανόητοι, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο για τον Ποινικό Κώδικα και παίζουν πολιτικά παιχνίδια …